BPM berekenen bij importeren van auto’s

Het begrip BPM heeft betrekking op de belasting die betaald moet worden voor personenauto’s en motorrijwielen. Cargo beschikt als gespecialiseerd Nederlands expediteur over de juiste kennis en ervaring om zo voordelig mogelijk uw BPM bedrag te berekenen. Maak gebruik van onze expertise en voorkom daarmee dat u te veel BPM betaalt.

DOE EEN GRATIS BPM CALCULATIE OP WWW.BPMCALCULATIE.NL

Auto importeren BPM aangifte

BPM geldt voor iedereen die een auto importeert vanuit het buitenland. De wet Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen voorziet erin dat er eerst aangifte van BPM moet worden gedaan voordat uw wagen op een Nederlands kenteken kan worden gesteld. BPM wordt op alle auto’s geheven die voor het eerst in Nederland in gebruik worden genomen.

Het te betalen bedrag voor het voertuig is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de hoogte van de te betalen belasting onder meer berekend op basis van de originele consumentenprijs van de auto in Nederland. Daarbij worden ook de prijzen meegeteld van extra opties. Naast deze factor is de hoogte van de te betalen belasting tevens afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto.

BPM afschrijvingstabelauto importeren bpm afschrijvingstabel

Bij het importeren van een tweedehands auto wordt er een korting gegeven op de te betalen BPM. Voor een oudere auto hoeft minder BPM te worden betaald in vergelijking met een jongere auto. Er wordt in dat opzicht door de Belastingdienst Douane onder meer gebruik gemaakt van een afschrijvingstabel.

In de afschrijvingstabel (zie afbeelding rechts) staan drie kolommen, waarbij in de eerste kolom de leeftijd in maanden staat uitgedrukt. In de tweede kolom vindt u de cumulatieve afschrijving in een percentage en in de derde kolom het restant BPM.

Cargo kan voor u de volledige BPM aangifte verzorgen en desgewenst ook het volledige import proces uit handen nemen, zoals het transport en het op kenteken zetten van de Nederlandse auto. Cargo beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van import, export en shipping en houdt met alle nodige formaliteiten rekening. Wij berekenen graag voor u de BPM en houden daarbij rekening met de voor u meest voordelige mogelijkheden.

Auto importeren BPM berekenen is werk voor de specialist

BPM berekenen is echt werk voor de specialist, waar online rekenmodules u slechts een indicatie geven. U zult maar voor een onaangename verrassing komen te staan. Naast dat er namelijk mogelijkheden zijn om het berekenen van de afschrijving van BPM via een forfaitaire tabel te doen, zijn er nog andere opties.

Het is ook mogelijk om de afschrijving van BPM te berekenen op basis van de koerslijst. Daarnaast wordt ook nog de mogelijkheid geboden om de BPM afschrijving te berekenen op grond van een taxatierapport. Deze drie opties van BPM berekenen zijn in elk geval toe te passen indien de wagen vanuit een land uit de EU wordt geïmporteerd. Als u de berekening van BPM en aangifte uit handen geeft aan Cargo, dan kunt u hiermee honderden tot duizenden euro´s besparen.

DOE EEN GRATIS BPM CALCULATIE OP WWW.BPMCALCULATIE.NL

Aangifte BPM bij het importeren van een auto

Wij verzorgen de aangifte BPM voor u door het formulier ´Aangifte BPM´ in te vullen en berekenen daarbij het exacte bedrag dat voor de import betaald dient te worden. Na de aangifte kan de personenauto direct geregistreerd worden bij de RDW. Er wordt dan een kenteken afgegeven, waarna de Nederlandse kentekenplaten kunnen worden aangevraagd. Vervolgens zal de Belastingdienst automatisch de rekening verzenden die betrekking heeft op de te betalen motorrijtuigenbelasting.

Heeft u vragen?

Of wilt u een auto importeren? Neem dan contact met ons op: +31(0)55 870 00 65 of importservice@car-go.nl

Why Cargo?

  • Free advice from experts
  • Worldwide network
  • Personal contact
  • Quality and peace of mind
  • Sharp rates