DOE EEN GRATIS BPM CALCULATIE OP WWW.BPMCALCULATIE.NL

Auto kopen in Duitsland

U wilt een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland? Wij zijn u daar graag bij van dienst. Bij een auto kopen in Duitsland en de import ervan geldt dat er een aantal stappen moeten worden doorlopen. Cargo kan het hele proces van import voor u uitvoeren. Daarbij kan Cargo onder meer de nodige keuring en aangifte BPM verzorgen en is het uiteraard mogelijk om de auto door ons naar Nederland te laten transporteren. Cargo is namelijk de specialist op het gebied van import en export van goederen.

Auto kopen in Duitsland en Kurzzeitkennzeichen

Een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland is aan regels gebonden. Zo krijgt u bij een auto kopen in Duitsland onder meer te maken met het Kurzzeitkennzeichen. Op de dag van het transport moet er sprake zijn van een geldig kenteken, dat naar de auto te herleiden is. Het Kurzzeitkennzeichen is een Duits verzekeringsbewijs op basis van een WA-dekking, dat een geldigheid heeft van vijf dagen en bij uitstek geschikt is om de auto vanuit Duitsland op een legale wijze naar Nederland te vervoeren. Gedurende de geldigheidsperiode van vijf dagen is de auto verzekerd ingevolge de wettelijke aansprakelijkheid.

Bij een auto kopen in Duitsland kunt u de keuze maken deze te laten vervoeren door Cargo of de auto zelf naar Nederland te rijden, waarvoor u dan gebruik kunt maken van het Kurzzeitkenzeichen. Het tijdelijke kenteken is overigens uitsluitend in Duitsland geldig. Bij het invoeren van een auto in Nederland zal de auto van een Nederlands kenteken voorzien moeten worden. Het is mogelijk om een eendagskenteken aan te vragen voor de dag waarop de auto door de RDW gekeurd wordt.

Een auto kopen in Duitsland brengt nogal wat regelwerk met zich mee en u kunt dan ook overwegen om het volledige proces van een auto kopen in Duitsland uit te besteden aan Cargo, zodat u nergens omkijken naar heeft.

Voordelen auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats kan het een aanzienlijke kostenbesparing opleveren als er een of meerdere wagens in Duitsland worden gekocht. Een auto kopen in Duitsland biedt bovendien meer mogelijkheden met betrekking tot de keuze in kwalitatief goede occasions. Als u het proces van een auto kopen in Duitsland uit handen geeft aan Cargo, dan zorgen wij voor verzekerd vervoer naar Nederland en regelen wij alle importformaliteiten. U krijgt de auto vervolgens met een Nederlands kenteken afgeleverd.

Uiteraard wordt het volledige proces van import bij een auto kopen in Duitsland uitgebreid met u doorgenomen. Het biedt u meerdere voordelen om het hele proces van import uit handen te geven aan Cargo. Wij zijn uitstekend op de hoogte van alle importregels en bekend met de verschillende stappen te doorlopen om, bij een auto kopen in Duitsland, de auto op Nederlands kenteken te krijgen en aangifte te doen voor de BPM.

DOE EEN GRATIS BPM CALCULATIE OP WWW.BPMCALCULATIE.NL

Auto kopen in Duitsland en importeren naar Nederland

Het proces van een auto kopen in Duitsland en importeren naar Nederland kunt u met een vertrouwd gevoel uit handen geven aan Cargo. Wij zijn expert op het gebied van import, export en shipping en zijn van alle importregels op de hoogte.

Na de keuring bij de RDW te hebben doorlopen, zal er aangifte gedaan moeten worden van de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Cargo kan deze aangifte voor u op professionele wijze verzorgen. Na de aangifte te hebben gedaan en de keuring te hebben verzorgd, wordt na het akkoord van de Belastingdienst en het RDW binnen een paar dagen het Nederlandse kentekenbewijs geleverd en kunnen de Nederlandse kentekenplaten worden aangevraagd. Bij Cargo wordt een auto kopen in Duitsland en het importeren ervan snel en efficiënt geregeld.

Heeft u vragen?

Of wilt u een voertuig importeren? Neem dan contact met ons op: +31(0)55 870 00 65 of importservice@car-go.nl

Why Cargo?

  • Free advice from experts
  • Worldwide network
  • Personal contact
  • Quality and peace of mind
  • Sharp rates