Auto importeren uit België met behulp van Cargo

Auto importeren uit België?

Wilt u een auto importeren uit België? Of misschien wel een groot aantal auto’s tegelijk aan uw wagenpark toevoegen? Neem dan contact op met Cargo. Wij nemen u al het werk uit handen en zorgen voor een correcte afhandeling.

Waarom een auto importeren uit België?

Een auto importeren uit België kan financieel interessant zijn. In België bestaat geen BPM, wat nieuwe auto’s een stuk goedkoper maakt dan in Nederland. Dat vertaalt zich in goedkopere tweedehands auto’s. Maar wilt u een auto importeren uit België, dan moet u in Nederland wel BPM afdragen. Reken dus eerst goed uit of een auto importeren uit België wel zin heeft.

DOE EEN GRATIS BPM CALCULATIE OP WWW.BPMCALCULATIE.NL

Zelf een auto importeren uit België

Wilt u een auto importeren uit België? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In tegenstelling tot Nederland hoeft u het kenteken niet te laten overschrijven. Zodra u heeft betaald krijgt u het eigendomsbewijs en de autopapieren. Maar u mag er nog niet mee op de weg rijden. Dit komt omdat:

  • Gaat u zelf een auto importeren uit België, dan moet u in België een tijdelijk kenteken aanvragen. Dat kost u geld. Maar daarmee mag u wel naar Nederland rijden. Dit in tegenstelling tot het Duitse tijdelijke kenteken.
  • Wilt u zelf een auto importeren uit België, dan moet u ook zorgen dat de auto WA is verzekerd. Ook dat kost u geld.
  • Nog een punt van aandacht bij een auto importeren uit België is het Certificaat van Oorsprong. Dit CVO moet u aanvragen bij de verkoper in België.

Cargo kan uw auto importeren uit België

Een auto importeren uit België door zelf te rijden, kost aardig wat geld. Het is veel makkelijker en minder tijdrovend om de auto door Cargo te laten transporteren. Wij hebben alle materieel in huis om dit vlekkeloos te regelen, van deur tot deur.

Heeft u vragen?

Of wilt u een voertuig importeren? Neem dan contact met ons op: +31(0)55 870 00 65 of importservice@car-go.nl

Waarom Cargo?

  • Gratis advies van experts
  • Wereldwijd netwerk
  • Persoonlijk contact
  • Kwaliteit en ontzorging
  • Scherpe tarieven