Auto exporteren naar België

Een auto exporteren naar België klinkt misschien eenvoudig. Het zijn immers onze zuiderburen, dus uw auto hoeft alleen de grens over. Maar: buitenland is buitenland. En dus gelden ook voor het exporteren van een auto naar België bepaalde regels. Ook komt hier (bijna) net zoveel regelwerk bij kijken als bij het exporteren naar andere landen. Daarom heeft u behoefte aan de know how van een specialist. Cargo International helpt u bij het exporteren van uw auto naar België.

Hoe werkt uw auto exporteren naar België?

In bepaalde opzichten is het exporteren van uw auto naar België eenvoudiger dan exporteren naar sommige andere landen. Dat heeft niet zozeer te maken met het logistieke gedeelte, hoewel een auto naar België vervoeren natuurlijk altijd sneller en eenvoudiger is dan vervoer naar een verder gelegen land. Het heeft vooral te maken met het feit dat België net als Nederland onderdeel is van de Europese Unie. Handel binnen lidstaten van de EU is een stuk eenvoudiger dan handel naar een land dat geen lid is van de Europese Unie.
Om een auto te exporteren naar België is het zaak om de juiste stappen te nemen. Dit begint met het officieel en volledig uitschrijven van de auto in Nederland. Zodra dit gebeurd is, kunnen de volgende stappen worden genomen om de auto in België te registreren en op kenteken te zetten. De auto uitschrijven in Nederland gaat via de RDW. U heeft hiervoor nodig:

● Originele Nederlandse kentekenplaten
● Kilometerstand van het voertuig
● Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes
● Geldig legitimatiebewijs

Vervolgens kan er werk worden gemaakt van de export naar België. Eén van de aspecten waarop gelet dient te worden, is de BPM. Dit is een extra belasting die alleen in Nederland op nieuwe auto’s wordt geheven. Wanneer u de auto nieuw in Nederland hebt gekocht, heeft u wellicht recht op teruggave van het BPM restant. Dit kan een aanzienlijk bedrag vormen.
Uw auto is hierna klaar om naar België te worden geëxporteerd, maar niet voordat aan de eisen van de Belgische overheid is voldaan. De douane dient goedkeuring te geven voor de invoer van de auto. Wat er daarnaast nodig is, is afhankelijk van de gemaakte afspraken en de bestemming van de auto. Het komt er eenvoudig gezegd op neer dat de auto alleen mag worden ingevoerd in België wanneer aan de lokale eisen wordt voldaan.

De daadwerkelijke export

De export van een auto naar België bestaat voor een groot gedeelte uit administratieve handelingen en voldoen aan regelgeving. Maar hoe zit het met de daadwerkelijke export: het vervoeren van de auto naar België? Ook hierbij bent u gebonden aan bepaalde regels. Zo heeft u hier niet onbeperkt de tijd voor. Bovendien mag u met een
geschorste/ongeregistreerde auto niet de weg op. Daarom kan uw auto in dat laatste geval ook met speciaal transport naar België worden vervoerd.

Wij ontzorgen u volledig

Cargo International beschikt over alle middelen, ervaring en expertise om auto-export vanuit Nederland mogelijk te maken naar alle (Europese) landen. Uiteraard kunnen wij ook uw auto exporteren naar België. Daarbij kunnen wij u volledig ontzorgen. Dit betekent dat wij alle administratieve handelingen op ons nemen, ervoor zorgen dat aan alle wetten en regels wordt voldaan en dat uw auto ook daadwerkelijk wordt vervoerd. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of uw auto aanmelden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u met veel plezier verder.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.