Auto exporteren naar Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land, de romantische cultuur met prachtige landschappen en de lange zonnige avonden. De heerlijke wijnen en kazen en de prachtige steden. Genoeg redenen om te emigreren naar Frankrijk. Wilt u uw auto meenemen? Een auto exporteren naar Frankrijk is in dit geval zeker mogelijk. Bij Cargo International zijn wij gespecialiseerd in het exporteren en importeren van auto’s. Wij helpen u dan ook graag in het hele proces, zo bent u er van verzekerd dat alles soepel en vlekkeloos verloopt.

Hoe werkt uw auto exporteren naar Frankrijk?

Maar hoe werkt het dan om een auto te exporteren? Er komen een aantal dingen kijken wanneer je een auto gat uitvoeren naar Frankrijk. Zo moet u over de juiste documenten beschikken en moet u bijvoorbeeld een tijdelijke verzekering afsluiten. Een groot voordeel van het exporteren naar Frankrijk is dat Frankrijk lid is van de Europese Unie, waardoor het een stuk makkelijker is dan een land die hier niet bij hoort. De eerste stap is het volledig uitschrijven van de auto in Nederland. Verder heeft u de volgende onderdelen nodig:

  • De kilometerstand van het voertuig
  • De originele kentekenplaten van de auto
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een kentekenkaart of keukenpapieren met tenaamstellingscodes

Wanneer dit allemaal geregeld is kan de daadwerkelijk export in gang gezet worden. Hierbij komt nog een belangrijk aspect kijken: Het berekenen van de BPM. Het BPM is de belasting die alleen in Nederland extra op nieuwe auto’s wordt geheven. In het geval u de auto nieuw heeft gekocht in Nederland heeft u misschien recht op een teruggave van het BPM restant.

Nu uw auto gereed is om te exporteren naar Frankrijk moet er aan wat eisen voldaan worden van de Franse overheid. Zo moet de auto goedgekeurd worden door de Franse douane, zij bepalen namelijk of de auto wel of niet het land in mag. Verder zijn er nog regels verbonden afhankelijk van de bestemming van de auto en eventuele afspraken die zijn gemaakt indien u uw auto verkoopt aan een Franse bewoner.

Het uitvoeren van de auto

Wanneer alle papieren in orde zijn en de goedkeuring is gegeven kan de auto vervoerd worden naar Frankrijk. Hier is alleen de vraag hoe u dit wilt doen. Dit kan namelijk via meerdere manieren. Indien u besluit om de auto zelf over de grens te rijden is het noodzakelijk om de auto tijdelijk te verzekeren. Als het goed is is de auto namelijk uitgeschreven in Nederland en door een tijdelijke verzekering krijgt u 15 dagen lang een WA-verzekering. Hierbij hoort een tijdelijk kenteken en binnen deze tijd dient u dus de auto op bestemming te krijgen.

Wanneer de auto in Frankrijk is en u de auto hier wilt registreren wordt er gevraagd naar een COC document (Certificate de Conformité). In dit document vindt u alle technische gegevens van het voertuig. Ook geeft het document aan dat de auto is goedgekeurd door de douane en dat het voldoet aan alle europese voorwaarden. Meestal wordt dit document standaard geleverd bij de aankoop van een auto. Indien u deze kwijt bent kunnen wij dit ook voor u regelen.

Wij helpen u graag bij het exporteren

Bij Cargo International staan wij voor u klaar om een auto te exporteren. Wij hebben de juiste connecties en benodigdheden om het uitvoeren perfect te laten verlopen. Daarnaast kunnen wij u helpen met het berekenen van een eventuele BPM teruggave. Wij helpen u graag met het ontzorgen van de administratieve handelingen en het handhaven van alle regels. Neem gerust contact met ons op!

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.