Auto exporteren naar Polen

Van plan een auto te exporteren naar Polen? Dan moet u een paar dingen overwegen en van tevoren goed onderzoek hebben gedaan. Eén van de belangrijkste zaken is dat u moet zorgen dat u over de juiste documentatie van uw auto beschikt. Dit omvat uw autoregistratie, een tijdelijk invoercertificaat en een verkoopfactuur. Waar u ook rekening mee moet houden zijn de kosten die verbonden zijn aan een auto exporteren naar Polen. De auto kan door ons als geregistreerde transporteur worden geëxporteerd.

De kosten van het exporteren zijn afhankelijk van het type transport. Gaat u bijvoorbeeld over land of zee? U moet ook rekening houden met de grootte van uw voertuig en of u goed verzekerd bent. Veel om aan te denken dus, maar geen zorgen. Wij helpen u graag!

Het is belangrijk om alles vooraf geregeld te hebben, zo kan kan een auto exporteren naar Polen soepel verlopen. Cargo heeft jarenlange ervaring met auto’s exporteren naar Polen. Zij weten als geen ander wat de regels en wetten van het exporteren naar Polen zijn.

Vraag een export verzekering aan

Het is belangrijk dat alle verzekeringen in orde en nog geldig zijn. Daarnaast mag de APK niet vervallen zijn. De auto moet worden geregistreerd bij het RDW. Dit is een instantie die auto’s in nederland registreert en bijhoudt. Wanneer u een auto gaat exporteren naar Polen moet de auto in dit register staan. De auto wordt afgemeld en kan worden aangemeld bij het register in Polen. Bij het afmelden ontvangt u een voorlopig kentekenbewijs.

Polen is onderdeel van de Europese Unie. Dit betekent dat de auto niet hoeft te worden aangemeld voor uitvoer. Dit is een groot voordeel. Een ander voordeel hiervan is dat u de auto ook kunt afmelden bij de RDW wanneer de auto al in Polen zelf is. Stel u heeft geen tijd of bent het vergeten. U kunt dit online of schriftelijk doen.

Invoerrechten Polen

Wanneer u een uitvoerbewijs en voorlopig kentekenbewijs heeft, kunt u de auto exporteren naar Polen. Aangekomen in Polen moet u de documenten laten zien bij de douane. Vertaal de documenten naar het Pools om verwarring of afwijzing te voorkomen. De douane laat u een aangifte formulier zien en vertelt wat de kosten zijn van het invoeren van de auto. Dit bedrag is vastgelegd aan de hand van verschillende zaken. Denk aan grootte van de auto en zwaarte van de motor.

Hierna kunt u door naar de belastingdienst en de Gemeente. Hier krijgt u een kentekenplaat waarmee u zich kan laten verzekeren.

Cargo exporteert uw auto naar Polen

Een auto exporteren naar Polen is een administratieve klus. Het belangrijkste is dat alle papieren goed geregeld zijn. Bij Cargo nemen we graag uw zorgen uit handen. Wij helpen u uw auto te exporteren naar Polen. Met onze jarenlange ervaring in de export van auto’s door heel de wereld zullen wij uw auto zorgvuldig exporteren. We helpen u met alles wat er bij het exporteren komt kijken. Van verscheping tot aan exportdocumenten. Bij Cargo regelen we het. Heeft u vragen of wilt u graag advies? Schroom niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op