Auto exporteren naar Zwitserland

Een auto exporteren naar Zwitserland? Daar helpen wij u graag mee. Een auto exporteren is niet zomaar gedaan en het vergt veel kennis en tijd. Alle papieren moeten in orde zijn en de APK moet recent gekeurd zijn. Daarnaast zijn de regels en eisen voor het exporteren bij elk land anders. Bij Cargo hebben we veel ervaring met een auto exporteren naar Zwitserland. Wij helpen u graag uw auto zorgeloos te exporteren.

Zwitserland ligt niet heel ver weg en het lijkt daarom ook niet zo ingewikkeld om een auto te exporteren naar Zwitserland. Echter hoort Zwitserland niet bij de EU, waardoor het exporteren een stukje ingewikkelder ligt. Wat moet u aanvragen en welke papieren moet u in orde hebben? Wij leggen u het een en ander uit.

Gemeenschappelijk douanevervoer

Door een overeenkomst blijft de douaneprocedure hetzelfde als export naar EU-lidstaten. Dit maakt een auto exporteren naar Zwitserland al een stuk gemakkelijker. Onze exporteurs weten als geen ander hoe de wetgeving van EU-landen en ook Zwitserland in elkaar zit. Wij helpen u dan ook graag mee.

Uitvoeraangifte

Wanneer u goederen of uw auto wilt exporteren moet u altijd aangifte doen bij de douane. Bij een uitvoeraangifte moet u eerst toestemming krijgen de auto te mogen exporteren naar Zwitserland. Doe dit ruimschoots op tijd, een goedkeuring is niet zomaar geregeld. Een uitvoeraangifte moet worden gedaan omdat Nederland een handelsverplichting heeft uitgesloten. Bepaalde producten kunnen hierdoor niet geëxporteerd worden.

Exportdocumenten voor auto’s naar Zwitserland

Een ander belangrijk punt waar u aan moet denken zijn de exportdocumenten. Ook dit document kan per land verschillen. Een exportdocument is nodig als er invoerrechten van toepassing zijn. Goed om te weten: de EU heeft een handelsovereenkomst met Zwitserland. Hierin is afgesproken dat de handelstarieven laag te houden. Dit kan erg veel geld besparen met het exporteren naar Zwitserland.

Er zijn erg veel punten waar u om moet letten bij een auto exporteren naar Zwitserland.Het is een proces waar veel zaken bij komen kijken. We begrijpen dat het een stressvolle taak kan zijn en hierom helpen wij u graag met het exporteren van uw auto. Onze ervaren exporteurs hebben veel ervaring op het gebied van auto’s exporteren naar Zwitserland. Zij weten welke papieren er nodig zijn en hoe de export precies verloopt. Laat uw auto ook zorgeloos exporteren en kies voor Cargo.

We helpen u met alles wat er bij het exporteren komt kijken. Van verscheping tot aan exportdocumenten. Bij Cargo regelen we het. Heeft u vragen of wilt u graag advies? Schroom niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.