Auto uitvoeren: zo gaat dat

Wilt u een auto uitvoeren? U vindt op deze pagina alle feiten en wetenswaardigheden. Er zijn veel regels waaraan u moet voldoen. Cargo International heeft de contacten en de expertise. Wij kunnen voor u snel en foutloos alle formaliteiten verzorgen en uw auto uitvoeren.

Auto uitvoeren door handelaren: de service van CARGO

U kunt als handelaar uw afzetgebied aanmerkelijk vergroten door de mogelijkheid van verkoop over de grens te benutten. Een auto uitvoeren vraagt om een zorgvuldige afhandeling, omdat slordigheden en fouten grote juridische en fiscale consequenties kunnen hebben. Wij zijn, als specialist, op de hoogte van alle ins en outs van importexport en transitie van voertuigen. Wij brengen het papierwerk voor u in orde en verzorgen indien gewenst ook het transport van het voertuig of de voertuigen naar de plaats van bestemming.

De uitvoerverklaring

Wilt u een auto uitvoeren? Dan dient u allereerst de registratie van het voertuig te beëindigen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit kan bij één van de RDW-keuringsstations, maar ook via de RDW-diensten van CARGO. Als u de kentekenplaten inlevert, ontvangt u een uitvoerverklaring en wordt het tenaamstellingsbewijs (deel IB) afgestempeld. U krijgt twee exemplaren van de uitvoerverklaring. Het witte exemplaar blijft bij de auto, de groene variant houdt u zelf in uw bezit als bewijs dat het kenteken is beëindigd.

Het uitvoerkenteken

Na beëindiging van het kenteken mag u niet meer rijden met het voertuig. Wilt u toch op de openbare weg dan hebt u een uitvoerkenteken nodig. Dit uitvoerkenteken is 14 dagen geldig. Het uitvoerkenteken is geen apart formulier maar een aantekening op de uitvoerverklaring, hierbij is een tijdelijke verzekering noodzakelijk. U kunt bij Cargo International een tijdelijke internationale verzekering afsluiten in de vorm van een groene kaart.

Tijdelijke kentekenplaten

Als u een uitvoerkenteken heeft aangevraagd, dan dient u zelf voor de juiste kentekenplaten te zorgen. Deze kunt u aanschaffen bij de erkende kentekenplatenfabrikant. U bent tevens zelf verantwoordelijk voor de verzekering van het voertuig (beschikbaar via CARGO). Wij kunnen u de tijdrovende aspecten van auto uitvoeren besparen en dit van a tot z met zorg en expertise voor u regelen. (wij leveren de tijdelijke kentekenplaten, zogenaamd exportkenteken, er altijd bij!).

Auto uitvoeren of doorvoeren? – Transitokenteken

Van doorvoer is sprake als u een auto zonder Nederlands kenteken invoert en dit laat volgen door de betreffende auto meteen weer uit te voeren. Wilt u in de tussentijd met het voertuig op de openbare weg rijden? Dan zult u in het bezit moeten zijn van een doorvoerkenteken. Het doorvoeren van een voertuig is bewerkelijk. U kunt het hele traject eenvoudig aan Cargo International uitbesteden.

Voorwaarden en benodigdheden

  • De kentekenplaten van het voertuig;
  • Het voertuig heeft een geldige APK (mits het voertuig rijdend geëxporteerd wordt)
  • Het complete kentekenbewijs inclusief de tenaamstellingscodes of het tijdelijke documentnummer inclusief tenaamstellingscodes;
  • Kilometerstand van het voertuig (indien kilometerteller aanwezig)
  • Een geldig legitimatiebewijs van de koper (Nederlands rijbewijs, paspoort of ID-kaart);
  • Het adres van de koper.

Auto uitvoeren buiten de EU

Wilt u een auto uitvoeren naar een land buiten de EU? Dan kunt u dit eenvoudig door Cargo laten verzorgen. Cargo neemt u alle rompslomp uit handen, zodat u zelf niet geen contact hoeft op te nemen met de douane en de RDW.

Registratie beëindigen na de uitvoer

Tijdelijke regelingen zijn niet nodig als de auto eerst naar het buitenland wordt vervoerd en de registratie achteraf wordt beëindigd. Dit gebeurt middels een schriftelijk verzoek tot beëindiging van het kenteken. Dat verzoek wordt ingediend bij de RDW en daarbij dient er een kopie van een geldig legitimatiebewijs, het Nederlandse kentekenbewijs en een kopie van het inmiddels verkregen buitenlandse kentekenbewijs of een verklaring van een daartoe bevoegde buitenlandse instantie te worden toegevoegd, samen met de oude Nederlandse kentekenplaten. U wilt de auto achteraf uitvoeren? Uiteraard kan het achteraf uitvoeren ook door Cargo worden verzorgd.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.