COC-document – fabrieksdocument voertuig

Een Certificate of Conformity, ofwel een COC document is een officieel fabrieksdocument van een voertuig. Dit document bevat 52 technische punten van een auto en is afgegeven aan vrijwel alle Europese voertuigen na 1996. Het document kent verschillende benamingen. De officiële term is een Certificate of Conformity, maar zo wordt het document ook wel een CVO of geboortecertificaat genoemd. Niet te vergissen met een Certificaat van Overeenkomst wat ook de afkorting CVO heeft.

Direct het COC-document aanvragen

Waarom een COC?

Dit document versoepelt vaak het import/export proces bij het invoeren van een auto. Een Nederlandse kentekencard in combinatie met het exportformulier deel 2 is vaak niet toereikend genoeg. In dit geval kan er dan een COC document worden aangevraagd wanneer deze niet bij de auto al aanwezig is. Het document toont namelijk aan dat het voertuig voldoet aan de wettelijk gestelde toelatingseisen.

Benodigde gegevens

Om een COC document te kunnen aanvragen hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • Kopie kentekenbewijs
 • Kopie ID
 • Verkoopfactuur (optioneel)

De prijs, beschikbaarheid en levertijd van het document is altijd op aanvraag. Nadat wij de gevraagde documenten van u hebben ontvangen wordt er gekeken of het aanvragen van het document mogelijk is.

COC document voorkant
COC document achterkant

COC document aanvragen

Wanneer u niet in het bezit bent van een COC document van uw auto kan Cargo International, afhankelijk van het merk en type, u helpen met het aanvragen hiervan.

  Chassisnummer*
  Land van export*
  Bestanden uploaden 1 (max 8mb)*
  Bestanden uploaden 2 (max 8mb)*
  Uw Bericht*

  Heeft u meer vragen?