COC-document – fabrieksdocument voertuig

Een Certificate of Conformity, ofwel een COC document is een officieel fabrieksdocument van een voertuig. Dit document bevat 52 technische punten van een auto en is afgegeven aan vrijwel alle Europese voertuigen na 1996. Het document kent verschillende benamingen. De officiële term is een Certificate of Conformity, maar zo wordt het document ook wel een CVO of geboortecertificaat genoemd. Niet te vergissen met een Certificaat van Oorsprong wat ook de afkorting CVO heeft.

Direct het COC-document aanvragen

Waarom een COC verklaring?

Een COC verklaring versoepelt vaak het import/export proces bij het invoeren van een auto. Een Nederlandse kentekencard in combinatie met het exportformulier deel 2 is vaak niet toereikend genoeg. In dit geval kan er dan een COC document worden aangevraagd wanneer deze niet bij de auto al aanwezig is. Het document toont namelijk aan dat het voertuig voldoet aan de wettelijk gestelde toelatingseisen.

Waarom heeft mijn voertuig geen COC document?

Voor het jaartal 1996 was het voor fabrikanten niet verplicht om een COC document mee te leveren. Bij deze voertuigen ontbreekt een COC document vaak en is het helaas niet mogelijk om deze opnieuw aan te vragen. Is het voertuig van 1996 of later? Dan is de kans alsnog aanwezig dat het COC-document ontbreekt. Regelmatig wordt het document niet meegeleverd door de importeur. Wanneer dit het geval is zult u een nieuwe COC-verklaring moeten aanvragen.

Benodigde gegevens

Om een COC document te kunnen aanvragen hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • Kopie kentekenbewijs

De prijs, beschikbaarheid en levertijd van het document is altijd op aanvraag. Nadat wij de gevraagde documenten van u hebben ontvangen wordt er gekeken of het aanvragen van het document mogelijk is.

COC document voorkant
COC document achterkant

COC document aanvragen

Wanneer u niet in het bezit bent van een COC document van uw auto kan Cargo International, afhankelijk van het merk en type, u helpen met het aanvragen van een COC verklaring.

  Chassisnummer*

  Land van export*

  Bestanden uploaden 1 (max 8mb)*

  Bestanden uploaden 2 (max 8mb)*

  Uw Bericht*

  Heeft u meer vragen?