Groene kaart – 14-daagse exportverzekering

De auto exportverzekering voor uw voertuig. De groene kaart wordt door de verzekeraar verstrekt bij het afsluiten van een autoverzekering. Wanneer u bezig bent met de export van een voertuig, heeft u een tijdelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig. Via Cargo International kunt u dit natuurlijk eenvoudig regelen. Ook kunt u een groene kaart aanvragen bij één van onze Official Partners.

Heeft u zelf de RDW-erkenning OREH of ED vraag dan eenvoudig groene kaarten aan via onze online applicatie CARGO Diensten. In CARGO Diensten regelt u het volledige exportproces in slecht enkele klikken.

Groene kaart bij voertuigexport als internationaal verzekeringsbewijs

Bij de export van een voertuig is een tijdelijke aansprakelijkheidsverzekering voor de wettelijke aansprakelijkheid verplicht. Deze fysieke groene kaart dient als het internationaal verzekeringsbewijs met dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid. Uw dient het document bij u in het voertuig te hebben. 

Wat staat er op het document

Op het document staat in welke landen de autoverzekering dekking biedt. Verder staat er op welk motorrijtuig de dekking van toepassing is en wat het verzekeringstijdvak is.

Overigens bevat de exportverzekering nog meer belangrijke informatie. Zoals welke instanties in het binnen- en buitenland benaderd kunnen worden. Zoals bij een ongeval of diefstal, maar ook als er sprake is van een pechgeval. 

verzekering

Wat is er nodig voor een aanvraag

Het aanvragen van de verzekering kan eenvoudig online. Naast persoonlijke gegevens, zijn ook de voertuiggegevens nodig. Zoals het Nederlands kenteken, het merk en het chassisnummer.  

Premie en looptijd van de verzekering

De hoogte van de premie van de exportverzekering is afhankelijk van het type voertuig. Er is altijd sprake van een standaard WA-dekking van 14 dagen bij de export van een voertuig. 

De voertuigcategorieën zijn:

Categorie A: Personenauto <3.500 kg
Categorie B: Motorrijwiel
Categorie C: Vrachtwagen >3.500 kg
Categorie D: Bromfiets
Categorie E: Autobus >3.500 kg
Categorie F: Aanhangwagen of oplegger
Categorie AF: Personenauto + aanhangwagen
Categorie CF: Vrachtwagen + aanhangwagen

Verzekeringsvoorwaarden

Per voertuigcategorie, vindt u hier onze verzekeringsvoorwaarden en het schadeformulier:

Het Europees schadeformulier

Indien er schade is met de auto, dan gebruikt u het groene kaartnummer om het Europees schadeformulier in te vullen. U vindt dit bij punt 4, daar staan de Landcode/Code en Verzekeraar/Nummer.  

Schade in Nederland?

Dan hoeft het groene kaartnummer niet per se op het Europees schadeformulier ingevuld te worden. Verzekeraars hebben in Nederland de mogelijkheid om deze gegevens op te vragen. In het buitenland is dat echter niet altijd mogelijk.  

Onze tip voor in het buitenland

Met de auto naar het buitenland? Neem de groene kaart dan altijd mee! Is er schade in het buitenland? Vul dan altijd het groene kaartnummer in op het Eur. schadeformulier. 

Hoe werkt het aanvragen?

Via onze online applicatie CARGO Diensten kunt u, na het vrijwaren voor export, direct aangeven dat u een tijdelijke verzekering nodig heeft. Met één druk op de knop drukt u, naast de uitvoerverklaring, direct de groene kaart af.

Alleen de tijdelijke verzekering op maken kan natuurlijk ook. Ervaar het gemak van onze handige kentekenkoppeling!

Ons interne beloningsbeleid

De beloning van de voor ons werkzame personen wordt niet beïnvloed door het aantal adviezen dat wordt gegeven of het aantal financiële producten waarin wordt bemiddeld. Iedereen die binnen Cargo Verzekeringen werkzaam is, heeft een vaste vergoeding die marktconform is. De voor ons werkzame personen worden aangesproken en beoordeeld op integer, solide en klantgericht gedrag.