Tijdelijke Kentekens

Heeft u tijdelijke kentekens nodig voor de export van uw voertuig? Dan bent u bij Cargo International aan het juiste adres. Wij verzorgen verschillende soorten tijdelijke kentekens uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

RDW kentekens

Bij de export van één of meerdere voertuigen, dient u er rekening mee te houden dat voor afgifte van RDW kentekens elk voertuig over een geldige APK dient te beschikken. De RDW kentekens voor uitvoer zijn maximaal 14 dagen geldig, tenzij de APK van het betreffende voertuig eerder verloopt. Is de APK bijvoorbeeld nog maar 10 dagen na de uitvoerdatum geldig, dan is het uitvoerkenteken ook nog slechts 10 dagen geldig. Wij nemen de administratieve afhandeling van RDW Online Diensten voor onze rekening, zodat u er verder geen omkijken naar heeft.

RDW transitokentekens

Een transitokenteken kunt u gebruiken voor het doorvoeren van voertuigen die nog nooit een (Nederlands) kenteken hebben gehad. Met dergelijke RDW kentekens kunt u de doorvoer van voertuigen binnen Europa en daarbuiten regelen, want een transitokenteken is wereldwijd geldig. Om in aanmerking te komen voor een transitokenteken moet het betreffende voertuig zich in wel Nederland bevinden.

Een transitokenteken kunt u niet gebruiken om voertuigen vanuit het buitenland naar Nederland te vervoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op als u voertuigen wilt doorvoeren en RDW kentekens nodig heeft. Wij kunnen u ook van dienst zijn als u van plan bent om voertuigen vanuit het buitenland naar Nederland te vervoeren.

Duits kenteken: Zollkennzeichen

Voor voertuigen die voor langere tijd (vanaf 30 dagen) een uitvoerkentekenplaat nodig hebben, verzorgen wij de zogenaamde Zollkennzeichens. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Oostenrijks Kenteken

Heeft u een voertuig met een buitenlands kentekenbewijs in goede technische staat of een nieuw nog niet gekentekend voertuig? Dan kan Cargo International wellicht uitkomst bieden. De keuze van de geldigheid van de Oostenrijkse kentekenplaten is als volgt:

  • 7 daagse;
  • 14 daagse;
  • 21 daagse.

Na ontvangst van uw Oostenrijkse kentekenplaten kunt u uw voertuig zelfstandig naar uw eindbestemming (laten) rijden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd of uw auto voldoet? Upload hier uw kentekenbewijs.

Uw bericht*

Heeft u meer vragen?