Tijdelijke kentekens

Heeft u tijdelijke kentekens nodig voor de export of import van uw voertuig? Dan bent u bij Cargo International aan het juiste adres. Wij verzorgen verschillende soorten tijdelijke kentekens uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Voor de meeste situaties is een passende oplossing mogelijk. Lees meer over welk kenteken voor uw situatie geschikt is. Mocht u er niet uitkomen schets dan uw situatie en dan kijken wij wat een passende oplossing kan bieden.

Exportkenteken

Als u uw voertuig wilt exporteren, dan mag u het voertuig binnen 14 dagen na export vanuit Nederland naar het buitenland rijden. Wanneer u hiervoor gebruik maakt van de openbare weg, dient u hiervoor een exportkenteken te gebruiken.

Oostenrijks kenteken | tot 21 dagen

Oostenrijkse platen zijn tijdelijk geldige transitplaten die gebruikt worden voor overbruggingsritten van A naar B. Na aanvraag is het kenteken 21 dagen geldig, waarbij een WA-verzekering voor dezelfde periode in de prijs is inbegrepen.

Prijs Oostenrijks kenteken

  • Motorvoertuigen (motor, auto, camper of vrachtwagen) – € 395,- excl. BTW.
  • Trailer of aanhanger – € 295,- excl. BTW.

Indien u vóór 12:00 uur bestelt, dan hebben wij deze doorgaans de volgende dag voor u beschikbaar in Apeldoorn.

Let op: De 21 dagen geldigheid van de transitplaten inclusief verzekering, gaan in op de dag van de aanvraag.

Kurzzeitkennzeichen | 5 dagen

Wilt u een voertuig van Duitsland naar Nederland vervoeren? Dan is het Kurzzeitkennzeichen uitermate geschikt. Zoals de naam al zegt, is het kenteken maar tijdelijk geldig (vijf dagen), wat voor dit soort ritten meestal ruim voldoende. Let u er echter wel op dat het kenteken niet geldig is in Nederland. U kunt uw voertuig dus alleen in Duitsland en tot aan de Nederlandse grens vervoeren.

Prijs Kurzzeitkennzeichen

De prijs voor een Kurzzeit is voor motorvoertuigen, trailers en trucks hetzelfde. De kosten van het kenteken zijn € 175,- incl. btw (€ 144,63 ex. btw).

Indien u vóór 10:00 uur bestelt, dan hebben wij deze aan het eind van dezelfde werkdag al voor u beschikbaar in Apeldoorn. Op vrijdag kunnen wij geen Kurzzeit kentekens bestellen.

Zollkennzeichen | tot 1 jaar

Het Zollkenteken is een exportkenteken en in verschillende varianten te verkrijgen. Normaliter worden de kentekenplaten afgegeven voor minimaal 14 dagen, maar u kunt ook een langere geldigheidsduur voor de platen aanvragen. Denk hierbij aan een periode van een maand tot maximaal een jaar.

Dit tijdelijke kenteken is bedoeld voor voertuigen met een Duitse registratie die voor export worden opgegeven.

RDW-uitvoerkentekens | 14 dagen

Bij de export van voertuigen dient u er rekening mee te houden dat voor afgifte van RDW-kentekens elk voertuig over een geldige APK dient te beschikken. De RDW-kentekens voor uitvoer zijn maximaal 14 dagen geldig, tenzij de APK van het betreffende voertuig eerder verloopt. Is de APK bijvoorbeeld nog maar 10 dagen na de uitvoerdatum geldig, dan is het uitvoerkenteken ook nog slechts 10 dagen geldig.

Het RDW-exportkenteken vraag u via onze online applicatie aan, indien u of uw dienstverlener de juiste RDW-erkenning heeft. Super eenvoudig en u kunt direct de juiste exportpapier en verzekering regelen.

Niet zeker welk van de tijdelijke kentekens de juiste is voor u?

Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op, schets uw specifieke situatie via het onderstaande formulier.

    Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Benieuwd of uw auto voldoet? Upload hier uw kentekenbewijs.

    Uw bericht*