Tijdelijke kentekens

Heeft u tijdelijke kentekens nodig voor de export of import van uw voertuig? Dan bent u bij Cargo International aan het juiste adres. Wij verzorgen verschillende soorten tijdelijke kentekens uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Voor de meeste situaties is een passende oplossing mogelijk. Lees meer over welk kenteken voor uw situatie geschikt is. Mocht u er niet uitkomen schets dan uw situatie en dan kijken wij wat een passende oplossing kan bieden.

Exportkenteken

Als u uw voertuig wilt exporteren, dan mag u het voertuig binnen 14 dagen na export vanuit Nederland naar het buitenland rijden. Wanneer u hiervoor gebruik maakt van de openbare weg, dient u hiervoor een exportkenteken te gebruiken.

Oostenrijks kenteken | tot 21 dagen

Oostenrijkse platen zijn tijdelijk geldige transitplaten die gebruikt worden voor overbruggingsritten van A naar B. Na aanvraag is het kenteken 21 dagen geldig, waarbij een WA-verzekering voor dezelfde periode in de prijs is inbegrepen.

Bestel direct je Oostenrijkse platen!

Indien u vóór 12:00 uur bestelt, dan hebben wij deze doorgaans de volgende dag voor u beschikbaar in Apeldoorn.

Minder betalen? Dat kan!
Sluit gemakkelijk een abonnement af voor onze online Diensten applicatie en u maakt meteen gebruik van alle voordelen.
Nieuwsgierig hoe dat werkt? Neem dan contact met ons op via sales@cargoshippinginternational.com of bel +31(0)55 539 01 01

Let op: De 21 dagen geldigheid van de transitplaten inclusief verzekering, gaan in op de dag van de aanvraag.

Kurzzeitkennzeichen | 5 dagen

Wilt u een geëxporteerd voertuig in Duitsland ophalen? Dan is het Kurzzeitkennzeichen hiervoor bedoelt. Met dit 5-daagse exportkenteken kunt u uw voertuig alleen in Duitsland en tot aan de Nederlandse grens vervoeren. De meest eenvoudige manier om dit kenteken te verkrijgen is dit ter plaatse te regelen bij de export afmelding van het voertuig in Duitsland.

Bent u in het bezit van een RDW-erkenning Bedrijfsvoorraad en beschikt u daardoor over handelaarskentekens? Dan kunnen wij dit Duitse Kurzzeitkennzeichen ook voor u verzorgen. Neemt u dan contact op met onze sales afdeling via sales@cargoshippinginternational.com of 055 – 539 01 01.
Bent u actief als particuliere koper, dan is het afnemen van het Kurzzeitkenzeichen niet mogelijk. Wel kunnen wij u gekochte auto ophalen in Duitsland en netjes bij u thuis afleveren. Neem contact op met import@car-go.nl of 055 – 870 00 65 en vraag naar de transportmogelijkheden!

Zollkennzeichen | tot 1 jaar

Het Zollkenteken is een exportkenteken en in verschillende varianten te verkrijgen. Normaliter worden de kentekenplaten afgegeven voor minimaal 14 dagen, maar u kunt ook een langere geldigheidsduur voor de platen aanvragen. Denk hierbij aan een periode van een maand tot maximaal een jaar.

Dit tijdelijke kenteken is bedoeld voor voertuigen met een Duitse registratie die voor export worden opgegeven.

RDW-uitvoerkentekens | 14 dagen

Bij de export van voertuigen dient u er rekening mee te houden dat voor afgifte van RDW-kentekens elk voertuig over een geldige APK dient te beschikken. De RDW-kentekens voor uitvoer zijn maximaal 14 dagen geldig, tenzij de APK van het betreffende voertuig eerder verloopt. Is de APK bijvoorbeeld nog maar 10 dagen na de uitvoerdatum geldig, dan is het uitvoerkenteken ook nog slechts 10 dagen geldig.

Het RDW-exportkenteken vraag u via onze online applicatie aan, indien u of uw dienstverlener de juiste RDW-erkenning heeft. Super eenvoudig en u kunt direct de juiste exportpapier en verzekering regelen.

Niet zeker welk van de tijdelijke kentekens de juiste is voor u?

Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op, schets uw specifieke situatie via het onderstaande formulier.

    Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Benieuwd of uw auto voldoet? Upload hier uw kentekenbewijs.

    Uw bericht*