Oostenrijkse kentekenplaten

Oostenrijkse kentekenplaten zijn tijdelijk geldige transit kentekenplaten die gebruikt worden voor overbruggingsritten van A naar B. Deze zijn bedoeld voor gebruik op personenauto’s, vrachtwagens, trailers, campers en motoren.

Direct het Oostenrijkse kenteken aanvragen

Het kenteken 21 dagen geldig, inclusief WA-verzekering voor dezelfde periode.

Let op: De 21 dagen geldigheid van de transitplaten inclusief verzekering, gaan in op de dag van de aanvraag.

Indien u vóór 12:00 uur bestelt, dan hebben wij deze doorgaans de volgende werkdag voor u beschikbaar in Apeldoorn.

Vraag nu direct uw Oostenrijkse kenteken aan:

Hoe vraagt u een Oostenrijks transitplaten aan?

Het aanvragen van tijdelijke Oostenrijkse kentekens wordt met de dag lastiger. Dit komt door verscherpingen van de voorwaarden waaronder deze platen worden afgegeven door de Oostenrijkse verkeersamt.

Wij vinden het erg vervelend, maar doen er alles aan om zo lang mogelijk van dienst te kunnen zijn aan u. Indien u de Oostenrijkse kentekens wilt blijven bestellen, is onderstaande documentatie per direct benodigd. Leest u deze alstublieft aandachtig door.

Algemene benodigdheden:

  • Te allen tijde heldere PDF-scans voor alle documenten – foto’s (jpg, jpeg of png) worden niet geaccepteerd
  • Kopie kentekenbewijs
  • Kopie verkoopfactuur
  • Kopie keuringsrapport (bijv. APK) (indien het voertuig ouder is dan 3 jaar)
  • 1 volmacht volledig ingevuld (zie hieronder) – afhankelijk van de kopende partij op de verkoopfactuur (bedrijf of privépersoon)

Indien deze benodigdheden niet compleet zijn, kunnen wij uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen.

Bent u een handelsonderneming of garagehouder? Dan bieden wij voor het benodigde keuringsrapport ook alternatieve bewijslast indien deze niet beschikbaar is. Neem hiervoor contact op via sales@cargoshippinginternational.com of bel +31(0)55 539 0101.

Levertermijn

Ook behoort direct verzenden vanuit Oostenrijk naar uw adres niet meer tot de mogelijkheden. Hierdoor moet u rekening houden met een levertermijn van 2 werkdagen.

Complete en juiste bestellingen op dag A voor 12:00 zijn de volgende werkdag op ons kantoor in Apeldoorn. Wij proberen vervolgens zoveel mogelijk bestellingen te bezorgen maar zijn genoodzaakt adressen ver van Apeldoorn of in het buitenland per post te verzenden.

Wanneer heeft u transitplaten nodig?

Er is een voertuig met een Europees kenteken gekocht of verkocht. U of uw klant wil het voertuig zelf (laten) rijden naar de gewenste bestemming in Europa. U staat met de handen in het haar want de auto is in het buitenland reeds afgemeld en mag de weg niet op.

In dit geval bieden Oostenrijkse transitplaten de oplossing. U kunt na ontvangst van uw Oostenrijkse kentekenplaten uw voertuig zelfstandig naar uw eindbestemming (laten) rijden.