Wat zijn Oostenrijkse platen?

Oostenrijkse platen zijn tijdelijk geldige transit kentekenplaten die gebruikt worden voor overbruggingsritten van A naar B. Deze zijn bedoeld voor gebruik op personenauto’s, vrachtwagens, trailers, campers en motoren.

Wanneer heeft u transitplaten nodig?

Er is een voertuig met een Europees kenteken gekocht of verkocht. U of uw klant wil het voertuig zelf (laten) rijden naar de gewenste bestemming in Europa. U staat met de handen in het haar want de auto is in het buitenland reeds afgemeld en mag de weg niet op.

In dit geval bieden Oostenrijkse transitplaten de oplossing. U kunt na ontvangst van uw Oostenrijkse kentekenplaten uw voertuig zelfstandig naar uw eindbestemming (laten) rijden.

Hoe vraagt u een Oostenrijks transitplaten aan?

Het aanvragen van Oostenrijkse transitplaten is eenvoudig. Het enige dat u hoeft aan te leveren is een scan/kopie van het kentekenbewijs, de verkoopfactuur en een geldig paspoort. Wanneer het een nieuw voertuig zonder registratie betreft, kunt u in plaats van een kopie van het kentekenbewijs ook een scan van de COC gebruiken om de aanvraag in te dienen.

Na aanvraag is het kenteken 21 dagen geldig, waarbij een WA-verzekering voor dezelfde periode in de prijs is inbegrepen. Bij motorvoertuigen (motor, auto, camper of vrachtwagen) geldt een prijs van € 385,- excl. BTW. Voor een trailer of aanhanger zijn de kosten € 295,- excl. BTW.

Indien u de Oostenrijkse transitplaten vóór 12:00 uur bestelt, dan hebben wij deze de volgende werkdag voor u beschikbaar in Apeldoorn.

Vraag nu direct uw Oostenrijkse kenteken aan: