Oostenrijkse kentekenplaten

Oostenrijkse kentekenplaten zijn tijdelijk geldige transit kentekenplaten die gebruikt worden voor overbruggingsritten van A naar B. Deze zijn bedoeld voor gebruik op personenauto’s, vrachtwagens, trailers, campers en motoren.

Direct het Oostenrijkse kenteken aanvragen

Het kenteken 21 dagen geldig, inclusief WA-verzekering voor dezelfde periode.

Let op: De 21 dagen geldigheid van de transitplaten inclusief verzekering, gaan in op de dag van de aanvraag.

Prijzen

  • Motorvoertuigen (motor, auto, camper of vrachtwagen) – € 385,- excl. BTW.
  • Trailer of aanhanger – € 295,- excl. BTW.

Indien u vóór 12:00 uur bestelt, dan hebben wij deze doorgaans de volgende werkdag voor u beschikbaar in Apeldoorn.

Vraag nu direct uw Oostenrijkse kenteken aan:

Ga voor meer zekerheid met een casco-verzekering?

Dek u risico in met de casco-verzekering, dit is mogelijk voor voertuigen zwaarder dan 3.500 kg en maximaal 10 jaar oud. De maximale schade-uitkering is dan het verkoopbedrag volgens de factuur. Meer weten over de casco-verzekering? Neem dan snel contact op: contactformulier of 055-533 9443.

Hoe vraagt u een Oostenrijks transitplaten aan?

Het aanvragen van Oostenrijkse transitplaten is eenvoudig. Het enige dat u hoeft aan te leveren is een scan/kopie van het kentekenbewijs, de verkoopfactuur en een geldig paspoort. Wanneer het een nieuw voertuig zonder registratie betreft, kunt u in plaats van een kopie van het kentekenbewijs ook een scan van de COC gebruiken om de aanvraag in te dienen.

Wanneer heeft u transitplaten nodig?

Er is een voertuig met een Europees kenteken gekocht of verkocht. U of uw klant wil het voertuig zelf (laten) rijden naar de gewenste bestemming in Europa. U staat met de handen in het haar want de auto is in het buitenland reeds afgemeld en mag de weg niet op.

In dit geval bieden Oostenrijkse transitplaten de oplossing. U kunt na ontvangst van uw Oostenrijkse kentekenplaten uw voertuig zelfstandig naar uw eindbestemming (laten) rijden.