Algemene Periodieke Keuring (APK)

Met deze RDW-erkenning kunt u voertuigen keuren en verwerken. Met onze applicatie CARGO Diensten kunt u deze voertuigen vervolgens eenvoudig aanmelden voor een nieuwe Algemene Periodieke Keuring. Alle RDW-diensten kunnen indien gewenst online in de applicatie worden verwerkt.

Wat is APK precies?

De Algemene Periodieke Keuring is de Europees wettelijk verplichte keuring van voertuigen. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Het is een periodieke keuring die door een keurmeester wordt uitgevoerd. Wanneer een voertuig goedgekeurd is, wordt er altijd een keuringsrapport verstrekt.

Het voertuig laten keuren en kan dat in het buitenland?

Om veiligheid te waarborgen, dient het voertuig na de keuring ook aangeboden te worden aan een garagebedrijf voor eventuele reparaties. De keuring staat los van het reguliere onderhoud van een voertuig en dient in Nederland plaats te vinden. Indien u zich in het buitenland bevindt, kunt u uw voertuig ook in België of Spanje laten keuren volgens de Nederlandse wetgeving.

garage2

CARGO-dienstenapplicatie voor Algemene Periodieke Keuring (APK)

Voor de afhandeling van keuringen is onze applicatie CARGO Diensten ideaal. Voertuigen keuren en aanmelden bij de RDW, u regelt het eenvoudig via onze applicatie.

Aanvragen APK-erkenning van het RDW

Voor Algemene Periodieke Keuringen is de applicatie CARGO Diensten ideaal. Voertuigen keuren en aanmelden bij de RDW kan eenvoudig via onze applicatie. Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij het aanvragen van de APK-erkenning van de RDW.