Bedrijfsvoorraad

Handelt u in voertuigen die uw eigendom zijn, maar wilt u deze voertuigen niet registreren op uw eigen naam? U kunt deze voertuigen dan in de zogenoemde bedrijfsvoorraad opnemen. Daarvoor heeft u een erkenning ‘Bedrijfsvoorraad’ van de RDW nodig. Wij kunnen u helpen met de aanvraag van deze erkenning. Vervolgens kunt u uw bedrijfsvoorraad bijhouden in onze online dienstenapplicatie.

Voordelen bedrijfsvoorraad

Met deze erkenning kunt u de voertuigen die u ingekocht heeft opnemen in de bedrijfsvoorraad van uw bedrijf. Wanneer u voertuigen inkoopt kunt u hiervoor zelf vrijwaringsbewijzen uitschrijven of printen. Voertuigen die in uw voorraad staan, zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en APK-plicht.

Voertuigen die zijn opgenomen in de voorraad dienen wel verzekerd te zijn, onder Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad (RDB). Deze verzekering is via reguliere verzekeringsmaatschappijen af te sluiten.

Bedrijfsvoorraad: wat u nodig heeft

Om voertuigen in uw voorraad op te kunnen nemen heeft u een RDW- en Bedrijfsvoorraad erkenning nodig (ORB).

Bedrijfsvoorraad controleren

U kunt met onze online applicatie ook uw bedrijfsvoorraad controleren. Ontvang snel en direct uw bedrijfsvoorraad in een overzicht, waarbij voertuiggegevens, stadagen, APK vervaldata en tellerstanden naar voren komen.

Prijs

Voor aanmelding kunt u gebruik maken van onze online applicatie. Ook kunnen wij u helpen met uw aanvraag erkenning bedrijfsvoorraad bij de RDW. Neem voor de mogelijkheden en scherpe tarieven contact met ons op.

Heeft u vragen?

Of wilt u zich aanmelden voor onze online applicatie? Neem dan contact met ons op.