Export Dienstverlening (ED)

Een klant koopt een voertuig bij een derde partij. Nu wilt de klant deze via u aanmelden voor export, dit kan als u de RDW-erkenning Export Dienstverlening (ED) heeft. Met CARGO Diensten, onze online applicatie, kunt u deze voertuigen snel en gemakkelijk aanmelden. U kunt via de applicatie het voertuig ook direct voorzien van een 14-daagse WA-verzekering en indien gewenst een douanedocument. Voor deze erkenning is het verplicht om in het bezit te zijn van een door de RDW-goedgekeurde kluis, deze bestelt u makkelijk bij CARGO.

ED, wat is dat precies?

De Export Dienstverlening (ED) erkenning van de RDW. Hiermee kunt u voertuigen namens derden aanmelden voor export. Een voorbeeld: uw klant heeft een voertuig gekocht, maar de verkopende partij kan dit voertuig niet aanmelden voor export. Met ED kunt u het voertuig dan voor de klant aanmelden en de kentekenregistratie van dit voertuig in Nederland beëindigen.

Direct een 14-daagse exportverzekering bij verkopen

Gebruikt u onze applicatie, CARGO Diensten, voor ED? Dan heeft u goud in handen! Zodra u een voertuig aanmeldt voor export, kunt u met één druk op de knop een 14-daagse WA-verzekeringen (de groene kaart) aanmaken en bij verkopen. Bij het aanmaken van de groene kaart worden de gegevens automatisch overgenomen vanuit de ED-aanmelding. Met één simpele klik drukt u de groene kaart af.

verzekering

CARGO Diensten | de applicatie voor Export Dienstverlening (ED)

Alle handelingen voor Export Dienstverlening doet u eenvoudig in onze applicatie CARGO Diensten. Voertuigen van derden aanmelden voor export, een 14-daagse WA-verzekering afsluiten en de juiste douanedocumenten opstellen. U doorloopt alles in slechts een enkele kliks.

Aanvragen RDW-erkenning ED

Export Dienstverlening doen voor derden? Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij het aanvragen van de ED-erkenning bij het RDW. Dan kunt u daarna alles eenvoudigweg via onze applicatie uitvoeren.