Bedrijfsvoorraad (ORB) & vrijwaren

Handelt u in voertuigen die uw eigendom zijn,aar wilt deze voertuigen liever niet op uw eigen naam registreren? Dan kunt u deze voertuigen vrijwaren en zo in uw bedrijfsvoorraad opnemen.

Bedrijfsvoorraad, wat is dat precies?

Wanneer u handelt in voertuigen die u niet op uw eigen naam wilt registreren, dan kunt u deze opnemen in uw bedrijfsvoorraad. Met deze RDW-erkenning neemt u voertuigen die u inkoopt op in de voorraad van uw bedrijf. Voor ingekochte voertuigen kunt u zelf vrijwaringsbewijzen uitschrijven of printen. Dit kan allemaal direct in onze applicatie CARGO Diensten.

De voordelen

  • Voertuigen in de voorraad zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.
  • Voertuigen in de voorraad zijn vrijgesteld van de APK-plicht.

De vereisten

  • Voertuigen in de voorraad dienen verzekerd te zijn, onder Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad.
  • Deze verzekering is via reguliere verzekeringsmaatschappijen af te sluiten.

Overzicht en controleren van uw bedrijfsvoorraad

Snel en direct een totaal overzicht van uw voorraad uitdraaien? Via onze applicatie heeft u alle belangrijke data, uit ieder voertuigdossier, direct en overzichtelijk beschikbaar. Controleer zelf uw voorraad via CARGO Diensten. Direct alle voertuiggegevens, aantal stadagen, de APK-vervaldata en tellerstanden.

Vrijwaren

Vrijwaren van een voertuig is het opzeggen van het eigenaarschap. Het voertuig, zoals een auto, staat niet langer op uw persoonlijke naam. Door het vrijwaren valt het voertuig in de voorraad van het bedrijf, hierdoor bent u niet meer verplicht tot wegenbelasting, autoverzekering en APK voor het voertuig.

Online vrijwaren

Voertuigen direct in uw voorraad vrijwaren? Het kan eenvoudig online. Via onze applicatie CARGO Diensten vrijwaart u een voertuig eenvoudig in uw voorraad. Met één simpele klik mailt u de vrijwaring direct naar uzelf of iemand anders (zoals de verkoper) vanuit onze applicatie.

Mobiel vrijwaren

Met onze mobiele applicatie kunt u de voertuigen die u aankoopt ook met uw smartphone eenvoudig vrijwaren en registreren in uw bedrijfsvoorraad (ORB). Ook hier kunt u de vrijwaring direct vanuit de applicatie naar de verkoper mailen en het voorraaddeel naar uzelf.

Vrijwaren B2B – Overdracht

Voertuigen overschrijven tussen twee bedrijfsvoorraden. Voor autobedrijven die onderling auto’s verkopen, is dit de ideale en eenvoudige oplossing. Hiervoor heeft u geen tijdelijke documentnummers meer nodig. Alles via CARGO Diensten.

CARGO Diensten | de applicatie voor Bedrijfsvoorraad & vrijwaren

Voor voorraadbeheer en vrijwaren is de applicatie CARGO Diensten ideaal. Voertuigen simpel en snel vrijwaren, direct in uw voorraad. Vrijwaren kan zowel in de applicatie als mobiel en ook vrijwaren naar een andere bedrijfsvoorraad.

Aanvragen RDW-erkenning

Om te vrijwaren en voertuigen in uw bedrijfsvoorraad op te nemen heeft u de RDW-erkenning ‘Bedrijfsvoorraad’ nodig. Wij kunnen u helpen met de aanvraag van deze erkenning. Vervolgens kunt u uw voorraad bijhouden in onze online applicatie CARGO Diensten.