Online Registratie Export Handelaren (OREH)

Met de Online registratie export handelaren (OREH) bevoegdheid, kunt u voertuigen voor uitvoer aanmelden. Wij kunnen u helpen met de aanvraag van deze RDW dienst. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw voertuigen online voor 14 dagen WA te laten verzekeren voor export.

Wat is OREH?

Wanneer u een voertuig verkocht heeft aan een klant buiten Nederland, kunt u met de erkenning OREH (online registratie export handelaren) dit voertuig aanmelden voor de export. De kentekenregistratie in Nederland wordt daarmee beëindigd. Het RDW geeft dan een kenteken uit voor 14 dagen, mits het voertuig voorzien is van een geldige APK keuring. Met OREH kunt u dit online en direct vanuit uw bedrijfsvoorraad afhandelen.

Rijdend naar land van bestemming

Wanneer het verkochte voertuig rijdend naar het land van bestemming moet, kan het voertuig voorzien worden van een exportkenteken met een geldigheidsduur van 14 dagen. Het oude gele kenteken wordt dan vervangen voor een wit kenteken met zwarte letters en dezelfde kenteken combinatie. De klant kan het voertuig dan naar het land van bestemming rijden. Het voertuig dient wel verzekerd te zijn en moet van Nederlandse origine zijn.

Verzekeren via OREH

In onze online applicatie kunt u 14 daagse verzekeringen met één druk op de knop aanmaken. Voor het aanmaken van de groene kaart worden de gegevens van het voertuig en de klant automatisch overgenomen vanuit de OREH transactie. Vervolgens print u de groene kaart met één druk op de knop zelf uit.

Prijs

Voor uw OREH aanmeldingen kunt u gebruik maken van onze online applicatie. Ook kunnen wij u helpen met uw OREH aanvraag bij de RDW. Neem voor de mogelijkheden en gunstige tarieven contact met ons op.

Heeft u vragen?

Of wilt u gebruik maken van onze online applicatie?
Neem dan contact met ons op.