Online Registratie Export Handelaren (OREH)

De RDW-erkenning Online Registratie Export Handelaren (OREH). Hiermee kunt u voertuigen aanmelden voor export. Voert u vaker voertuigen uit of bent u van plan dat te gaan doen? Dan is deze erkenning een must voor uw werkzaamheden. Wij geven via onze applicatie, CARGO Diensten, direct de mogelijkheid uw voertuigen voor 14 dagen WA te verzekeren voor export.

OREH, wat is dat precies?

Wanneer u een voertuig verkoopt aan een klant buiten Nederland, kunt u dit voertuig met de OREH-erkenning (Online Registratie Export Handelaren) aanmelden voor export. Daarmee wordt de kentekenregistratie in Nederland beëindigd. Het RDW geeft, bij een geldige APK-keuring, een kenteken af voor 14 dagen. Aanmelden voor export kan direct online vanuit uw bedrijfsvoorraad in CARGO Diensten. Voor deze erkenning is het verplicht om in het bezit te zijn van een door de RDW-goedgekeurde kluis, deze bestelt u makkelijk bij CARGO.

Hoe naar het land van bestemming?

Er zijn vele mogelijkheden om een voertuig op de plaats van bestemming te krijgen. de twee meest voorkomende worden hier toegelicht. Of het voertuig nu rijdend of op de trailer gaat, wij kunnen u verder helpen.

Rijdend naar het land van bestemming

Het voertuig moet worden voorzien van een wit exportkenteken met zwarte letters. Deze heeft een geldigheidsduur van 14 dagen. Het oude gele kenteken wordt dan vervangen in dezelfde kentekencombinatie. Het voertuig moet van Nederlandse origine en verzekerd (groene kaart) zijn.

auto importeren Duitsland

Groene kaart | 14-daagse WA-verzekering afsluiten

In onze applicatie CARGO Diensten sluit u met één druk op de knop een 14-daagse WA-verzekeringen af. De gegevens van het voertuig en de klant worden automatisch overgenomen vanuit de OREH-aanmelding.

Nog een druk op de knop en u print de groene kaart direct uit. Zo eenvoudig werkt OREH in CARGO Diensten!

Laten vervoeren naar het land van bestemming

Wilt u niet zelf het voertuig naar de bestemming rijden? Dan is daar natuurlijk een passende oplossing voor. Wij kunnen het vervoer voor u regelen. Voor vervoer op een trailer is ook geen exportverzekering nodig. Onze verschepingsafdeling kan u verder helpen.

transport

CARGO Diensten | de applicatie voor Online Registratie Export Handelaren

Uw OREH-aanmeldingen doet u eenvoudig via onze online applicatie. Evenals alle andere gewenste RDW-diensten, export- & douanedocumenten en adverteren. Met de applicatie voegt u direct een verzekering toe en maakt u de juiste documenten op.

Aanvragen RDW-erkenning OREH

Voertuigen aanmelden voor export? Daar heeft u de RDW-erkenning OREH voor nodig. Wij helpen u graag met het aanvragen van deze RDW-erkenning. Vervolgens kunt u alle afhandeling voor de export uitvoeren via onze applicatie CARGO Diensten.