Online tellerstanden controle

De RDW beheert een database met de tellerstanden van alle voertuigen in Nederland. Met onze applicatie CARGO Diensten kunt u de RDW-dienst online tellerstanden controle uitvoeren en indien nodig corrigeren. Daarnaast kunt u hiermee snel en eenvoudig een NAP-tellerrapport uitdraaien.

Wettelijke verplichting tellerstanden

Sinds 1 januari 2014 is het wettelijk verplicht voor autobedrijven om de tellerstanden te registreren. Het is strafbaar geworden om tellerstanden terug te draaien of daarmee te adverteren. Deze verplichting geldt voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg).

Met ingang van dezelfde datum heeft de RDW de database en registratie van tellerstanden overgenomen van Stichting Nationale Auto Pas (NAP).

Fraude tellerstanden

In samenwerking met NAP werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden. Door tellerstanden vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen kleiner. Zo wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. Dit zorgt voor meer vertrouwen in de autobranche.

berekenen

CARGO-dienstenapplicatie voor online tellerstanden controle

Snel een eenvoudig tellerstanden controleren en/of corrigeren kan op ons online platform. Dit maakt CARGO Diensten ideaal in gebruik voor deze RDW-erkenning.

Aanvragen RDW-erkenning tellerstanden controle

Wilt u zelf ook tellerstanden controleren of corrigeren? Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij het aanvragen van de tellerstanden-erkenning van de RDW.