Wanneer hebt u een Bill of Lading nodig?

Cargo International helpt u met al uw vragen omtrent exportdocumenten. Over zee, over de weg of via de lucht: u kunt uw goederen op diverse wijzen laten vervoeren. Cargo International is een Nederlands expeditiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verzenden van uw goederen naar alle bestemmingen ter wereld. Of dat nu via de lucht, over de weg of over zee dient plaats te vinden. Bij ons vindt u alle expertise samengebundeld in één expeditiebedrijf die nodig is om uw goederen veilig, snel en onbeschadigd van plek A naar plaats B te laten brengen. .

Het vervoer van uw auto’s, containers en goederen naar wereldwijde bestemmingen is dus bij ons altijd in goede handen, temeer daar wij ‒ naast het transport zelf ‒ ook de administratieve dienstverlening van exportdocumentatie, zoals een Bill of Lading, ter ondersteuning van het transport grotendeels kunnen verzorgen. En hiermee bespaart u tijd, voorkomt u vertragingen van het transport en vermijdt u douaneboetes: want elke transportwijze kent zo zijn eigen documenten en wij helpen u door de vele douanebomen het bos te zien. Kiest u bijvoorbeeld voor Cargo International, dan kunnen wij u helpen met diverse documenten die vereist zijn bij zeetransport, zoals een benodigde Bill of Lading.

Bill of Lading, wat is het precies?

Bij elk transport, of dat nu over zee, over de weg of via de lucht plaatsvindt, dient u een transportdocument of vrachtbrief te kunnen overleggen. In deze transportdocumenten, zoals een Bill of Lading, wordt de vervoersovereenkomst vastgelegd en kan de vervoerder aantonen dat hij in naam van de eigenaar van de goederen gerechtigd is de goederen in ontvangst te nemen en af te leveren op de plaats van bestemming. Daarnaast is een dergelijk transportdocument, vereist om de goederen te kunnen identificeren, indien daarom wordt verzocht door politie of douane. Elke vorm van transport kent een ander benodigd transportdocument en indien u kiest voor zeevervoer of binnenvaart bij het transport van uw goederen, dan dient u als eigenaar zorg te dragen voor een correct opgestelde Bill of Lading.

Een Bill of Lading, ook wel cognossement genoemd, was oorspronkelijk uitsluitend bedoeld voor het transporteren van goederen over zee, maar is tegenwoordig ook van toepassing op de binnenvaart. In een Bill of Lading worden onder andere gegevens opgenomen over de verschepings- en vervoersvoorwaarden, de goederen zelf, de scheepvaartmaatschappij, de afzender, de cargadoor en de ontvanger. Er bestaan verschillende Bills of Lading, zoals een cognossement op naam, een cognossement aan order en een Straight Bill of Lading. Het verschil ertussen is onder meer de verhandelbaarheid en overdraagbaarheid van een bepaalde soort Bill of Lading.

Cargo International: Wij helpen u met het kiezen en opstellen van de juiste Bill of Lading

Voor welke Bill of Lading dient u te kiezen bij het vervoer van uw goederen over zee? Welke gegevens dient u in de Bill of lading op te nemen over het soort goederen dat door u vervoerd wordt en over bijvoorbeeld de scheepvaartmaatschappij? Een Bill of Lading en het opstellen ervan kan bij u wellicht vele vragen oproepen: vragen die Cargo International graag voor u beantwoordt. Want bedenk wel: een verkeerd gekozen type Bill of Lading of ontbrekende gegevens, kunnen voor langdurig oponthoud zorgen aan de douane en u dus veel geld kosten.

De medewerkers van Cargo International weten precies waaraan een transportdocument dient te voldoen en zij kunnen u adviseren en in samenspraak met u, de scheepvaartmaatschappij en met inachtneming van het soort goederen dat u vervoert het vereiste document juist opmaken, zodat uw goederen ongehinderd de douane kunnen passeren!

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.
U kunt ook een offerte aanvragen of direct een vracht boeken.