Douane expediteur voor uitvoer van voertuigen buiten de EU

Cargo International is als douane expediteur al vele jaren expert in de administratieve afhandeling van exportdocumentatie van voertuigen en/of goederen. Als het gaat om export van voertuigen en/of goederen naar landen buiten de Europese Unie, kan een buitenlandse koper profiteren van verlaagde invoerrechten of hoeft helemaal geen invoerrechten te betalen. Het is dus voor klanten uit deze landen bijzonder aantrekkelijk om een voertuig van Europese oorsprong te kopen. Voorwaarde is wel dat het voertuig in de Europese Unie is vervaardigd en dat het wordt geëxporteerd naar een land waarmee een handelsakkoord is gesloten.

Een douane expediteur neemt u veel werk uit handen

Dat aan alle voorwaarden wordt voldaan, moet u bij de autoriteiten in het land van bestemming aantonen met het EUR.1 certificaat. Het volledig ingevulde EUR.1 certificaat moet zijn afgestempeld door de Kamer van Koophandel en door de douane. Dit is een ingewikkelde en vooral tijdrovend proces voor koper en verkoper. Cargo International beschikt als douane expediteur over een speciale douanevergunning en kan een EUR.1 certificaat verstrekken, zonder dat u zelf naar de Kamer van Koophandel en de douane hoeft te gaan. Dankzij de douane-expediteur bespaart u zo veel tijd en geld.

Hoe snel regelen wij uw EUR.1 certificaat?

Als u voor 11.30 uur onderstaande papieren naar ons faxt of mailt, heeft u het EUR.1 certificaat nog dezelfde dag in huis! Wij hebben hiervoor de volgende gegevens nodig:

 • Een machtiging
 • Een oorsprongsverklaring;
 • Een factuur;
 • Een EX-A douanedocument;
 • Een kopie kentekenbewijs (uitsluitend van toepassing bij voertuigen);
 • Een leveranciersverklaring (uitsluitend van toepassing bij overige goederen/producten);
 • Foto’s van het chassisnummer (uitsluitend van toepassing bij machines).

Wij staan graag voor u klaar om uw bestelling in behandeling te nemen!

Heeft u een EX-A douanedocument nodig?

Bij de export van voertuigen of goederen naar landen buiten de Europese Unie moet aangifte ten uitvoer bij de douane worden gedaan en dient er een EX-A douanedocument te worden opgemaakt. Dit is noodzakelijk indien het BTW nultarief moet worden aangetoond, of wanneer er een EUR.1-certificaat moet worden opgemaakt. Een dergelijke aangifte moet elektronisch verzonden worden met behulp van de applicatie Sagitta Uitvoer en een douanevergunning. Via het online systeem van expediteur Cargo International is het mogelijk dit douanedocument aan te vragen. Voor de aangifte ten uitvoer hebben wij de volgende zaken nodig:

 • Het voertuig (mits u online klant bent van Cargo Export en beschikt over een eigen laadlocatie);
 • De factuur gericht aan buitenlandse koper met adres buiten de Europese Unie;
 • Het kentekenbewijs;
 • Kopie van een geldig legitimatiebewijs van de koper.

Wilt u een EX-A douanedocument laten opmaken? Cargo International helpt u graag verder!

De voordelen van Cargo International als douane expediteur

U heeft zelf geen douanevergunning nodig, want wij verzorgen alles voor u als douane expediteur. Dat scheelt u een heleboel administratieve rompslomp. Bij de aanvraag van uw EX-A document hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat het voertuig op de aangegeven laadlocatie aanwezig is en dat de aangegeven waarde exact overeenkomt met het factuurbedrag. Als douane expediteur verzorgen we vervolgens de aangifte ten uitvoer en maken het douanedocument EX-A op. Binnen 10 minuten heeft u reactie en weet u of er toestemming is tot vertrek. Wij regelen uw zaken met de douane niet alleen snel, maar ook nog eens super voordelig! Wilt u ook dat uw exportdocumentatie snel en tot in de puntjes wordt verzorgd? Kies dan voor Cargo International als uw betrouwbare douane expediteur!

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.
U kunt ook een offerte aanvragen of direct een vracht boeken.