Container verschepen

In een container kunt u uw goederen voordelig en veilig verschepen. Een container verschepen is in verschillende maten mogelijk, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen volle containers (FCL) en deelladingen (LCL). Wij verschepen containers naar bijna alle bestemmingen wereldwijd.

Volle container lading (FCL)

Wanneer u genoeg goederen heeft om een gehele container te vullen kunt u het beste een volle container boeken. Een volle container wordt ook wel FCL (Full Container Load) genoemd. De drie meest voorkomende afmetingen van deze containers zijn: 20 ft, 40 ft en 40 ft HC, waarbij ft voor de lengte van de container in voet staat. Containers kunnen ook gekoeld worden, zo geheten ‘reefers’.

U kunt bij ons een container huren of kopen. Wij zorgen ervoor dat de container op tijd op de plek staat waar deze geladen wordt en verzorgen het vervoer van en naar de haven.

Deellading container (LCL)

Heeft u niet een hele container nodig, dan kan het voordeliger zijn om een deel lading te boeken. Deel ladingen worden ook wel LCL (Less Than Container Load) genoemd. Bij LCL worden ladingen van verschillende partijen samengevoegd tot dat de container vol is. Wanneer de inhoud van uw lading meer dan een halve container is, is het vaak voordeliger om een hele container te boeken. De prijs van de lading wordt bepaald door de inhoudsmaat en het gewicht.

Auto’s en motorfietsen verschepen

Als u er zeker van wilt zijn dat uw auto of motor veilig opgeborgen staat tijdens internationaal transport dan kunt u ervoor kiezen om uw auto of motor in een container te laten verschepen.

Douane- en exportdocumenten

Voor vervoer heeft u een douanedocument nodig. Ook heeft u in sommige gevallen andere export documenten nodig. Wij kunnen de benodigde documentatie voor uw vervoer regelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw lading.

Export van gebruikte elektr(on)ische apparatuur

Wij willen u graag informeren over de wijze waarop u gebruikte elektr(on)ische apparatuur dient te verschepen. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de richtlijnen duidelijk vermeld in een brochure. Download hier de Nederlandse of Engelse versie.

Voordelen van Cargo International

  • Advies over de beste en voordeligste manier om een container te verschepen.
  • Het brengen en ophalen van de container op elk gewenst adres.
  • Aanleveren van de container(s) in de gewenste vertrekhaven.
  • Douane formaliteiten voor container verschepen.

    Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Uw bericht*

    Heeft u meer vragen?