Cargo Export

CARGO exportservice is uw partner voor het exporteren van voertuigen en andere goederen. Bij het exporteren komt veel kijken, afhankelijk van de goederen en de exportbestemming moet u aangifte doen bij de Douane. Hiervoor heeft u één of meerdere exportdocumenten nodig.

Met onze jarenlange ervaring kunt u uw goederen succesvol exporteren met onze hulp. Wij kunnen u op verschillende manieren voorzien van de juiste CARGO exportservice:

  • Bent u ervaren exporteur of exporteert u regelmatig? Dan kunnen wij uw exportprocessen vereenvoudigen door u in staat te stellen zelf online export aan te geven bij de douane. Dit kan via onze online applicatie. Hiermee bespaart u veel tijd en geld!
  • Bent u beginnend exporteur of exporteert u slechts een aantal keer per jaar?
    Dan kunnen wij voor u uw douanedocumenten en andere exportdocumenten opmaken.

Exportdocumenten

Wij kunnen alle benodigde exportdocumenten voor u opmaken of u adviseren over welk type document in uw situatie nodig is. CARGO exportservice licht u graag toe in welke situatie u aan welk type exportdocument moet denken.

EUR.1 certificaat

Een EUR.1 certificaat kan recht geven op korting of mogelijk zelfs vrijstelling van de invoerrechten. Dit kan dus erg gunstig zijn voor de importeur ter plaatse. Het geëxporteerde product dient binnen de Europese Unie te zijn vervaardigd. Tevens dient het product te worden geëxporteerd naar een land waarmee de EU een handelsakkoord heeft gesloten. Is dit het geval, dan kan dit document erg interessant zijn voor u. Lees snel meer over de regelgeving rond EUR.1 en vraag deze bij ons aan.

Certificaat van Oorsprong (CVO)

Met een Certificaat van Oorsprong wordt aangetoond in welk land het product gemaakt is. Een CVO kan in sommige landen buiten de EU nodig zijn. Dit is vaak vanwege handelsmaatregelen, denk aan boycotten of importbeperkingen. Met een CVO heeft u mogelijk een gunstiger importtarief (Most Favoured Nation – MFN), of hoeft u zelfs geen invoerrechten te betalen. Een CVO is van toepassing op landen buiten de EU en zonder handelsakkoord. Lees meer over CVO en vraag deze direct aan.

ATR-document

Dit document is voor de handel tussen EU-lidstaten en Turkije. Het ATR-document is een herkomstdocument en geen oorsprongsdocument. Voor veel goederen uit de EU geldt dat er in Turkije geen invoerrechten betaald hoeven worden. De voorwaarde is wel dat de herkomst in de EU of Turkije ligt. Lees meer over ATR en vraag direct een ATR-document aan.

Document legaliseren

Nederlandse documenten zijn niet automatisch rechtsgeldig in het land waarmee handelt. Het kan zijn dat het exportdocument gelegaliseerd dient te worden, dit kunnen wij voor u regelen. Legalisatie is de vaststelling dat het document door een bevoegd persoon is ondertekend. Veel voorkomende documenten zijn: verkoopfacturen, paklijsten of leveranciersverklaringen. Lees meer over documenten legaliseren en neem direct contact met ons op.

Daarnaast bieden wij alles wat nodig is om voertuigen buiten de EU te exporteren, maar ook om deze te importeren.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.