CO-A douanedocument

Binnen de Europese Unie exporteren? Dat kan normaal gesproken zonder douanedocument. Exporteert u naar eilandengroepen die onderdeel zijn van een Europese lidstaat, dan heeft u wel een douanedocument nodig. In dit geval gaat het om een CO-A document. U kunt uw documenten snel via ons aanvragen of zelf opmaken via onze online douaneapplicatie.  

Direct het CO-A document aanvragen:

Stuur ons direct de juiste documenten en informatie, zodat wij snel aan de slag kunnen.

Na aanvraag ontvangt u een factuur en na ontvangst van betaling maken wij het document direct op.

Download hier uw machtiging

  Bedrijfsnaam*

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Gewicht van de goederen*

  Locatie van goederen, in Nederland tijdens aangifte*

  Laatste grenskantoor binnen de EU*

  Te uploaden:

  • Verkoopfactuur (max. 5mb)

  • Kopie kentekenbewijs (max. 5mb) (in geval van auto)

  • Machtiging (max. 5mb)

  Over het CO-A document

  Met het douanedocument (CO-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Dit bewijst dat u zakelijk terecht 0% BTW heeft gefactureerd. 

  Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

  Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die van overal te bereiken is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen.

  Exportdocumenten

  Als u gaat exporteren kan het ook zijn dat u nog exportdocumenten nodig heeft. Dit is per land verschillend. Wij vertellen u daar graag meer over op de pagina over exportdocumenten.
  Lees meer over exportdocumenten.

  AEO-certificering

  Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Douane-Unie Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Europese erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.