CO-A douanedocument

Binnen de Europese Unie exporteren? Dat kan normaal gesproken zonder douanedocument. Exporteert u naar eilandengroepen die onderdeel zijn van een Europese lidstaat, dan heeft u wel een douanedocument nodig. In dit geval gaat het om een CO-A document. U kunt uw documenten snel via ons aanvragen of zelf opmaken via onze online douaneapplicatie.  

Direct het CO-A document aanvragen:

Stuur ons direct de juiste documenten en informatie, zodat wij snel aan de slag kunnen. Het CO-A document is al gereed vanaf € 25,- ex. btw.

Na aanvraag ontvangt u een factuur en na ontvangst van betaling maken wij het document direct op.

Download hier uw machtiging

Bedrijfsnaam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Locatie van goed(eren)*
Gewicht van de goederen*
Laatste grensplaats (overgang) binnen de EU*

Te uploaden:

  • Verkoopfactuur (max. 5mb)
  • Kopie kentekenbewijs (max. 5mb) (in geval van auto)
  • Machtiging (max. 5mb)

Over het CO-A document

Met het douanedocument (CO-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Dit bewijst dat u zakelijk terecht 0% BTW heeft gefactureerd. 

Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die van overal te bereiken is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen.

Exportdocumenten

Als u gaat exporteren kan het ook zijn dat u nog exportdocumenten nodig heeft. Dit is per land verschillend. Wij vertellen u daar graag meer over op de pagina over exportdocumenten.
Lees meer over exportdocumenten.

AEO-certificering

Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Douane-Unie Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Europese erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.