EU-A douanedocument

Ook binnen Europa zijn een aantal landen, waar een douanedocument nodig is, omdat zij geen deel uitmaken van de Europese Unie. Wij geven op deze pagina een overzicht van de betreffende landen. U kunt uw documenten snel via ons aanvragen of zelf opmaken via onze online douaneapplicatie.

Direct het EU-A document aanvragen:

Stuur ons direct de juiste documenten en informatie, zodat wij snel aan de slag kunnen. Het EU-A document is al gereed vanaf € 25,- ex. btw.

Na aanvraag ontvangt u een factuur en na ontvangst van betaling maken wij het document direct op.

Download hier uw machtiging

Bedrijfsnaam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Locatie van goed(eren)*
Gewicht van de goederen*
Laatste grensplaats (overgang) binnen de EU*

Te uploaden:

  • Verkoopfactuur (max. 5mb)
  • Kopie kentekenbewijs (max. 5mb) (in geval van auto)
  • Machtiging (max. 5mb)

Over het EU-A document

Met het douanedocument (EU-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane, kunt u bewijzen dat de goederen de EU hebben verlaten. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Met dit bewijs toont u aan dat u terecht 0% BTW heeft gefactureerd.

Een EU-A is nodig bij één van de volgende landen:

  • De EVA-landen: Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland
  • Turkije
  • Macedonië
  • Servië
  • Andorra
  • San Marino

Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die van overal te bereiken is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen.

Exportdocumenten

Als u gaat exporteren kan het ook zijn dat u nog exportdocumenten nodig heeft. Dit is per land verschillend. Wij vertellen u daar graag meer over op de pagina over exportdocumenten.
Lees meer over exportdocumenten.

AEO-certificering

Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Douane-Unie Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Europese erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.