T2L(F) douanedocument

Een T2L of T2LF document is een herkomstdocument. Het toont aan dat de goederen die hierin aangegeven staan, uit het vrije verkeer van de Europese Gemeenschap komen. Deze documenten zijn bijvoorbeeld van belang als de goederen over zee van één deel van het douanegebied naar een ander gebied worden vervoerd.

Direct het T2L(F) document aanvragen

Stuur ons direct de juiste documenten en informatie, zodat wij snel aan de slag kunnen.

Na aanvraag ontvangt u een factuur en na ontvangst van betaling maken wij het document direct op.

Download hier uw machtiging

  Bedrijfsnaam*

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Gewicht van de goederen*

  Locatie van goederen, in Nederland tijdens aangifte*

  Laatste grenskantoor binnen de EU*

  Grenskantoor van aankomst*

  Te uploaden:

  • Verkoopfactuur (max. 5mb)

  • Kopie kentekenbewijs (max. 5mb) (in geval van auto)

  • Machtiging (max. 5mb)

  Over het T2L(F) document

  Als een schip uit Internationale wateren een haven in de Europese Gemeenschap binnenloopt, neemt de douane aan dat alle goederen die zich in het schip bevinden, van buiten de Europese Gemeenschap komen en dus niet-communautaire goederen zijn.

  Met een T2L of T2LF kan worden aangetoond, dat de goederen uit het vrije verkeer van de Europese Gemeenschap komen. Het verschil tussen een T2L en een T2LF is, dat een T2LF opgemaakt dient te worden voor landen die bij het douanegebied van de Europese Unie horen, maar niet tot het BTW gebied. Het T2L document is van toepassing voor alle andere gevallen.

  De informatie of een land tot het douane- en/of BTW gebied hoort kun je vinden op de site van de douane ‘uitzonderingsgebieden’.

  Download de benodigde documenten

  Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

  Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die altijd bereikbaar is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen. Uw bespaart tijd en geld.

  Exportdocumenten

  Als u gaat exporteren kan het ook zijn dat u nog exportdocumenten nodig heeft. Dit is per land verschillend. Wij vertellen u daar graag meer over op de pagina over exportdocumenten.
  Lees meer over exportdocumenten.

  AEO-certificering

  Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Nederlandse douane Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Internationale erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.