Exportdocumenten

Gaat u goederen exporteren, dan heeft u de juiste documenten nodig. Deze documenten zorgen ervoor dat uw goederen probleemloos het land van bestemming binnenkomen en dat uw afnemer geen onnodige belastingen betaalt. Er zijn meerdere exportdocumenten en het verschilt per bestemming of, en welk document nodig is. Een exportdocument kan nodig zijn om minder importheffing of zelfs helemaal geen importheffing te betalen of vanwege handelspolitieke maatregelen.

Welke exportdocumenten zijn er?

Er zijn verschillende soorten documenten die nodig kunnen zijn voor export. Via CARGO kunt u de onderstaande exportdocumenten online opmaken met onze online douaneapplicatie. U kunt ze ook direct bij ons aanvragen, dan maken wij het document voor u op.

EUR.1 certificaat

Het EUR.1 certificaat kan recht geven op korting of mogelijk zelfs vrijstelling van de invoerrechten. Is het product binnen de EU vervaardigd en is het product geëxporteerd naar een land waar de EU een handelsakkoord mee heeft? Dan kan dit document erg interessant zijn voor u.

Meer over het EUR.1 certificaat

EUR.1 certificaat
CVO document

Certificaat van Oorsprong

Een CvO toont aan in welk land een product is gemaakt. Dit is nodig in sommige landen buiten de EU. Is er sprake van handelsmaatregelen? Dan geeft een CvO mogelijk een gunstiger importtarief of zelfs vrijstelling van invoerrechten. Een CvO is van toepassing op landen zonder handelsakkoord.

Meer over het Certificaat van Oorsprong

A.TR-document

Een A.TR is voor de handel tussen EU-lidstaten en Turkije. Het A.TR-document is een herkomstdocument. Voor veel goederen uit de EU geldt dat er in Turkije geen invoerrechten betaald hoeven te worden. De voorwaarde is dan wel dat de herkomst van de goederen in de EU of Turkije ligt.

Meer over het A.TR-document

A.TR document
exportdocumenten

Document legaliseren

Nederlandse documenten zijn niet automatisch rechtsgeldig in het exportland. Moet het document gelegaliseerd worden? Dan kunnen wij dat voor u regelen. Wij stellen vast dat een bevoegd persoon heeft ondertekend. bijvoorbeeld bij: verkoopfacturen, paklijsten of leveranciersverklaringen.

Meer over een document legaliseren

Weet u niet welk exportdocument u nodig heeft?

Schets via onderstaand formulier uw situatie, dan kunnen wij u adviseren welk exportdocument het beste past. Weet u wat u nodig heeft? Vraag dan direct aan via de specifieke exportdocumenten pagina’s.

  Producttype*

  Leverancier

  Uw bericht*

  Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze douaneapplicatie

  Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die altijd bereikbaar is! Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1, CvO of A.TR document wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen. Dit alles tegen een zeer scherp tarief.

  AEO-certificaat

  AEO-certificering

  Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Nederlandse douane Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een internationale erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer over AEO-certificering.