Wat is een EUR1 certificaat?

Met het EUR.1 certificaat kan de ‘preferentiële oorsprong’ van de producten worden aangetoond. Door het aantonen van dit het EUR.1 certificaat kan de importeur profiteren van kortingen of vrijstelling van invoerrechten. Het EUR.1 certificaat kan worden aangevraagd wanneer producten in de Europese Unie zijn vervaardigd en worden geëxporteerd naar een land met een handelsakkoord. Zijn uw goederen buiten de Europese Unie vervaardigd? Dan biedt een Certificaat van Oorsprong mogelijk uitkomst voor u.

Indien het bovenstaande van toepassing is dan kan het EUR.1 certificaat worden aangevraagd. De aanvraag wordt gecontroleerd door de Kamer van Koophandel. De KvK keurt het document alleen goed wanneer de juiste bewijsstukken zijn aangeleverd (o.a. de leveranciersverklaring waarop de oorsprong staat vermeld). Als laatste stap dient de Douane het certificaat af te stempelen. >>Direct een EUR.1 aanvragen.

EUR.1 certificaat

Is het EUR1 certificaat verplicht?

Het EUR.1 certificaat is niet verplicht, maar uw importeur kan er wel baat bij hebben omdat die er een financieel voordeel mee behaald. In sommige gevallen is er echter weinig verschil tussen het algemeen en preferentieel tarief, waardoor het niet direct de moeite loont om een EUR.1 aan te vragen. Wij kijken graag met u mee om te kijken of een EUR.1 voor u loont! >>Direct een EUR.1 aanvragen.

Het EUR.1 certificaat aanvragen

Wij kunnen uw EUR.1 verstrekken dankzij onze douanevergunning.

U hoeft niet meer naar de KvK en wij leveren een door de douane gestempeld exemplaar aan.

Bestel direct het EUR.1 certificaat!

Alles voor uw gemak en u bespaart dus veel tijd. Wij zorgen voor de opmaak van het document en het aanvragen van de benodigde bewijsstukken.

Indien u voor 11.30 uur de papieren naar ons mailt, hebben wij het EUR.1 certificaat dezelfde dag voor u klaar!

Minder betalen? Dat kan!
Sluit gemakkelijk een abonnement af voor onze online Diensten applicatie en u maakt meteen gebruik van alle voordelen.

Nieuwsgierig hoe dat werkt? Neem dan contact met ons op via sales@cargoshippinginternational.com of bel +31(0)55 539 01 01

Wat hebben wij van u nodig?

Het is belangrijk dat u alle benodigde documenten direct meestuurt. Zo kunnen wij u garanderen dat we het rechtsgeldige document tijdig kunnen opleveren.

 • Factuur
 • Machtiging: Downloaden
 • Leveranciersverklaring: Downloaden
 • Douanedocument (niet nodig indien deze via ons opgemaakt is)
 • Foto van het typeplaatje (alleen van toepassing bij machines)
 • Kopie van kenteken (alleen van toepassing bij voertuigen)

Het EUR.1 certificaat aanvraagformulier

Legalisatie door de KvK en door de douane gestempeld.

  Bedrijfsnaam*

  Contactpersoon*

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Te uploaden (alleen PDF):

  • Verkoopfactuur (max. 4mb)

  • Douanedocument (max. 4mb)

  • Leveranciersverklaring (max. 4mb)

  • Machtiging (max. 5mb)

  • Kopie kentekenbewijs (max. 4mb) (in geval van auto)

  • Foto van het typeplaatje (dit is alleen van toepassing bij machines, max. 4mb)

  Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

  Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die van overal te bereiken is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen.

  AEO-certificering

  Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Nederlandse douane Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Internationale erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.