EUR.1 certificaat

Exporteren naar een land waar de EU een handelsovereenkomst mee heeft? Dan geeft een EUR.1 certificaat de importeur in het land van bestemming recht op korting of zelfs vrijstelling van invoerrechten.

Met het EUR.1 certificaat kan de ‘preferentiële oorsprong’ van de producten aangetoond. Hierdoor kan de importeur profiteren van korting of vrijstelling van invoerrechten. Het EUR.1 certificaat kan worden aangevraagd wanneer producten in de Europese Unie zijn vervaardigd en worden geëxporteerd naar een land met een handelsakkoord. Zijn uw goederen buiten de Europese Unie vervaardigd? Dan biedt een CvO mogelijk uitkomst voor u.

Is dit alles van toepassing, dan kan het EUR.1 certificaat worden aangevraagd. De aanvraag wordt gecontroleerd door de Kamer van Koophandel. De KvK keurt het document alleen goed wanneer de juiste bewijsstukken zijn aangeleverd (o.a. de leveranciersverklaring waarop de oorsprong staat vermeld). Als laatste stap dient de Douane het certificaat af te stempelen.

Is het EUR.1 certificaat verplicht?

Het EUR.1 certificaat is niet verplicht, maar uw importeur kan er wel baat bij hebben omdat die er een financieel voordeel mee behaald. In sommige gevallen is er echter weinig verschil tussen het algemeen en preferentieel tarief, waardoor het niet direct de moeite loont om een EUR.1 aan te vragen. Wij kijken graag met u mee om te kijken of een EUR.1 voor u loont!

EUR.1 certificaat

Het EUR.1 certificaat aanvragen

Wij kunnen uw EUR.1 verstrekken dankzij onze douanevergunning. Dan hoeft u niet naar de KvK. Tevens kunnen wij u een door de douane gestempeld exemplaar aanleveren. Alles voor uw gemak. U hoeft nergens meer heen en bespaart dus in tijd en kosten. Wij zorgen voor de opmaak van het document en het aanvragen van de benodigde bewijsstukken.

Indien u voor 11.30 uur de papieren naar ons mailt, hebben wij het EUR.1 certificaat dezelfde dag voor u klaar!

 • Factuur
 • Machtiging: Downloaden
 • Leveranciersverklaring: Downloaden
 • Douanedocument (niet nodig indien deze via ons opgemaakt is)
 • Foto van het typeplaatje (dit is alleen van toepassing bij machines)
 • Kopie van kenteken (dit is alleen van toepassing bij voertuigen)

Vraag direct het EUR.1 Certificaat aan

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Te uploaden:

 • Verkoopfactuur
 • Douanedocument
 • Leveranciersverklaring
 • Machtiging
 • Kopie kentekenbewijs (in geval van auto)
 • Foto van het typeplaatje (dit is alleen van toepassing bij machines)

Regel al uw documentatie eenvoudig en snel via onze online applicatie

Met onze applicatie maakt u eenvoudig ieder gewenst document aan en heeft u al uw documentatie op één overzichtelijke locatie, die van overal te bereiken is. Maakt u een uitvoerdocument aan dan laat het systeem direct zien of een EUR.1 invoerdocument wordt aangeraden en kunt u deze ook direct aanvragen.

AEO-certificering

Wij hebben het AEO-certificaat Douane (Authorised Economic Operator). Na een strenge procedure heeft de Nederlandse douane Cargo de certificering C (douanevereenvoudiging) toegekend. Het AEO-certificaat is een Internationale erkenning. Uiteraard brengt dit voordelen met zich mee. Denk aan snellere verwerking, voorrang bij controles en veel tijdbesparing! Lees meer.