RDW vrijwaringsbewijs

Is een voertuig niet meer in uw eigendom? Dan kunt u met een RDW vrijwaringsbewijs aantonen dat u niet langer juridisch aansprakelijk bent. Belangrijke zaken als de WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting, een verlopen APK-keuring of een verkeersdelict na die datum, komen dan niet meer voor uw rekening. Wel zo veilig en prettig om dan een RDW vrijwaringsbewijs in handen te hebben. Deze moet u dan ook goed bewaren.

Het kenteken op het RDW vrijwaringsbewijs

Met het RDW vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat het kenteken van het verkochte voertuig niet meer op uw naam staat. Misschien hebt u uw auto verkocht aan een tussenhandelaar en wordt het voertuig geëxporteerd naar het buitenland. Wel zo prettig dat u dan een RDW vrijwaringsbewijs in handen heeft, zodat u kunt aantonen op welke dag u de verantwoording over dit voertuig heeft overgedragen.

Bij aankoop van een voertuig een RDW vrijwaringsbewijs afgeven.

De aankoop van een voertuig maakt het afgeven van een RDW vrijwaringsbewijs noodzakelijk. Hiermee geeft u duidelijk aan de verantwoording over te nemen zodat de vorige eigenaar niet meer aansprakelijk is.

Aankopen van voertuigen voor de export

Het regelmatig aankopen van auto’s voor export naar het buitenland geeft flink wat administratieve belasting. Een RDW vrijwaringsbewijs moet altijd aan de vorige eigenaar worden meegegeven, en dan is het wel fijn als dit snel en vlot geregeld kan worden. Cargo kan u in dit geval wellicht tot dienst zijn. Cargo Automotive maakt het mogelijk om online, eenvoudig uw bedrijfsvoorraad bij te houden en het printen van een RDW vrijwaringsbewijs mogelijk te maken.

Cargo Automotive en het RDW vrijwaringsbewijs

Heeft u een RDW erkenning voor uw bedrijfsvoorraad? Dan kunt u eenvoudig gebruik maken van de dienst ORB om voertuigen aan of af te melden in uw voorraad. Op deze manier wordt een RDW vrijwaringsbewijs eenvoudig en snel geprint, en is tevens uw administratie op orde. Een transactieoverzicht maakt het nog makkelijker, zodat in één oogopslag de in- en verkoop van alle voertuigen duidelijk te zien is.

Administratieve dienstverlening en het RDW vrijwaringsbewijs

De dienstverlenende activiteiten van Cargo gaan net een stapje verder. Behalve een RDW vrijwaringsbewijs kan ook de volledige exportdocumentatie en verscheping verzorgd worden. De dienstverlening van Cargo is in de loop der jaren uitgegroeid en aangevuld met diverse extra activiteiten. Heeft u ondersteuning nodig voor het transport van goederen of containers? Ook dan staat Cargo voor u klaar met een uitgebreid serviceprogramma.

Een RDW vrijwaringsbewijs printen via de ORB dienst, hoe werkt dat?

De ORB dienst is gekoppeld aan de gegevens van de RDW, waardoor de gegevens worden gecontroleerd en invoerfouten worden voorkomen. Het kenteken en de meldcode heeft u als eerste nodig, en daarna kunt u ter registratie de kilometerstand invoeren. Het bijwerken van uw eigen bedrijfsvoorraad is een fluitje van een cent, en het uitprinten van een RDW vrijwaringsbewijs gaat dan bijna vanzelf. Zo heeft u eenvoudig en snel al uw zaken op orde.

Heeft u vragen?

Of wilt u gebruik maken van één van onze diensten? Neem dan contact met ons op via: +31(0)55 533 94 43 of automotive@car-go.nl