Auto importeren Duitsland

De kwaliteit van Duitse auto’s is wereldwijd onovertroffen en staat voor degelijkheid, luxe en betrouwbaarheid. Bijkomend voordeel is dat de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s in Duitsland een stuk lager zijn dan in Nederland. Niet voor niets dat bedrijven en particulieren op zoek zijn naar manieren om een auto uit Duitsland te importeren. Er komen echter nogal wat administratieve handelingen kijken bij het importeren uit Duitsland.

De auto’s moeten in Duitsland worden afgemeld. Vervolgens moeten deze in Nederland bij de RDW worden aangemeld, gekeurd en worden toegelaten tot het Nederlandse wegennet. Vergeet daarbij de wettelijke verzekeringen niet. Verder krijgt u te maken met het invullen van diverse in- en uitvoerdocumenten en de bpm-berekening in Nederland, maar ook in Duitsland. Ook de aanvraag van tijdelijke kentekens en kentekenbewijzen voor auto importeren Duitsland hoort hierbij. Cargo International kan alles hiervoor uit handen nemen, bekijk onze importpakketten eens. Wij verzorgen de auto import uit Duitsland voor zowel particuliere als bedrijfsauto’s.

Kosten auto invoeren Duitsland

De kosten variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

De voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland

Een auto uit Duitsland importeren kan u veel voordelen opleveren. We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

 1. Prijsvoordeel
  Veel klanten kiezen er voor om een auto uit Duitsland te importeren vanwege het prijsvoordeel. Auto’s in Duitsland zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is er in Duitsland ook nog ruimte om te onderhandelen over de prijs bij Duitse dealers en auto handelaren.
 2. Groot aanbod
  Duitsland is vele malen groter dan in Nederland en het is een waar autoland. De grootste auto merken kennen hun roots in Duitsland en het aantal occasions is enorm.
 3. Luxe uitgevoerde auto’s
  Auto’s uit Duitsland zijn vaak voorzien van meerdere upgrades.
 4. Goed onderhouden
  Duitsers kopen niet alleen auto’s die voorzien zijn van luxe upgrades, ze zijn er ook erg zuinig op. Een auto die door een Duitse dealer onderhouden is komt vaak voor. Dit kun je herkennen aan het woord Scheckheftgepflegt: een auto die onderhouden is naar voorschriften van de fabrikant.
 5. Jonge occasions
  De Jahreswagen zijn jonge occasion die kort gebruikt zijn door een medewerker van de fabrikant.
 6. Europese garantie bij jonge occasions
  Koop je een jonge Duitse occasions die nog binnen de merkgarantie valt, dan heb je het voordeel dat je ermee naar een dealer in de buurt kan. Dit komt doordat alle Duitse autofabrikanten een Europese dekking hebben.
 7. Besparen op de BPM
  In Duitsland kun je dus flink besparen op de aankoopprijs, maar dat is niet alles. Wanneer de BPM aangifte op de juiste manier te doen kun je vaak vele euro’s besparen, soms tot wel duizenden. Vraag uw BPM berekening aan.

 

Stappenplan auto importeren uit Duitsland

Een auto uit Duitsland invoeren brengt veel administratieve handelingen mee. Het is een bewerkelijk proces waar veel zaken mis kunnen gaan. Met dit stappenplan

 1. Een auto in Duitsland zoeken
  Het aanbod auto’s in Duitsland is enorm. Van tweedehands auto’s tot nieuwe auto’s. Er zijn meerdere autosites waar het aanbod op te koop staat. Bepaal je zoekcriteria zoals budget, eisen en het soort auto dat je zoekt. Succes en veel plezier met uw zoektocht!
 2. Autopapieren controleren
  U heeft een Duitse auto gevonden die aan alle eisen en wensen voldoet. Het is belangrijk dat alle autopapieren gecontroleerd worden. Op basis van de advertentietekst en autopapieren kunnen wij een goede inschatting maken voor het importeren van een auto uit Duitsland.
 3. Kosten berekenen
  Een auto kopen in Duitsland is over het algemeen goedkoper dan in Nederland, echter is dit geen garantie. Er komen enkele extra kosten bij het importeren van een auto kijken die niet bij de verkoopprijs inbegrepen zijn. Aan de hand van alle kosten en de verkoopprijs kun je een totaal berekening maken om erachter te komen of het importeren van de auto daadwerkelijk goedkoper is.
 4. Auto kopen in Duitsland
  U heeft alle berekeningen gemaakt en de juiste auto gevonden. Tijd om de auto te kopen! U kunt een auto kopen bij een merkdealer, een onafhankelijk autobedrijf of bij een particulier. Het is altijd aan te raden om een goede koopovereenkomst op te laten stellen. Let daarbij goed op de voorwaarden en rechten die in het contract worden gezet.
 5. Auto invoeren uit Duitsland
  U heeft de auto gekocht, maar moet deze nog transporteren naar Nederland. Daarvoor heeft u twee opties, namelijk de auto zelf rijden met een tijdelijk kenteken of transport per vrachtwagen. Als u ervoor kiest om zelf te rijden moet er rekening gehouden worden met de juiste importkentekens en verzekeringen.
 6. Profiteer van extra voordelen met Cargo auto import.
  Cargo kent het importproces van auto’s uit Duitsland naar Nederland op haar duimpje. Wij kennen het importproces op ons duimpje, kennen de valkuilen en u heeft hulp van professionals achter de hand.

 

Administratieve ondersteuning bij auto import uit Duitsland

De administratieve handelingen bij een succesvolle auto import uit Duitsland kunnen al snel overweldigend op u overkomen, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. Cargo International neemt daarom het administratieve werk graag voor u uit handen. We verzorgen indien gewenst het hele importtraject en staan altijd klaar voor begeleiding wanneer u dat nodig heeft. Ook voor meerdere bedrijfsauto’s uit Duitsland kunnen wij het importtraject uit handen nemen.

Cargo International bemiddelt als tussenpersoon bij het vervoer van uw auto vanuit Duitsland naar Nederland. Een auto importeren uit Duitsland wordt zo een aantrekkelijke optie, zonder dat het u veel inspanning hoeft te kosten. U heeft meer tijd beschikbaar om geschikte auto’s te zoeken en u verzekert zich ervan dat u zich over de correcte administratieve afhandeling geen zorgen hoeft te maken.

Traject auto invoeren uit Duitsland volledig verzorgd

Cargo International helpt u graag bij het volledige traject van auto import Duitsland. Wij zijn gespecialiseerd in de administratieve dienstverlening van exportdocumentatie ter ondersteuning van de transport van voertuigen naar binnen- en buitenland. We helpen u graag bij de afhandeling van uw auto import Duitsland, zodat u onbezorgd op zoek kunt gaan naar de beste Duitse auto’s voor verkoop in Nederland. Bekijk onze importpakketten.

  Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

  Uw bericht*