Auto importeren BPM

BPM is de belasting die in Nederland betaald moet worden bij het importeren van personenauto’s en motoren. Cargo International beschikt als gespecialiseerd Nederlands expediteur over de juiste kennis en ervaring om zo voordelig en gunstig mogelijk uw BPM-bedrag te berekenen. Maak gebruik van onze expertise en voorkom daarmee dat u te veel BPM betaalt!

LAAT CARGO UW BPM BEREKENEN

Bereken snel en eenvoudig de te betalen bpm voor uw importauto. Het bedrag van de rest-bpm varieert per voertuig en kan aardig oplopen. Cargo International berekent de voordeligste aangifte voor u. Druk op onderstaande knop om direct te beginnen.

BPM-aangifte

BPM geldt voor iedereen die een auto importeert vanuit het buitenland. De wet ‘Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen’ eist dat er eerst aangifte van BPM moet zijn gedaan. Pas daarna kan uw voertuig op een Nederlands kenteken worden gezet. BPM wordt op alle voertuigen geheven die voor het eerst in Nederland worden gebruikt.

Het te betalen bedrag is van meerdere factoren afhankelijk. De hoogte wordt onder andere berekend op basis van de originele Nederlandse consumentenprijs van de auto, daarbij worden extra opties meegerekend. Naast consumentenwaarde is de CO2-uitstoot van de auto van belang.

BPM-afschrijvingstabel

Bij de import van tweedehands auto’s bestaat er korting op de te betalen BPM. Hoe ouder de auto hoe lager de BPM. Hierbij wordt door de Belastingdienst Douane onder meer gebruikgemaakt van een vaste afschrijvingstabel. De afschrijvingstabel (zie afbeelding rechts) bestaat uit 3 kolommen.

  • 1e kolom: de leeftijd in maanden.
  • 2e kolom: de cumulatieve afschrijving in procenten
  • 3e kolom: het BPM-restant.

CARGO kan voor u de volledige BPM-aangifte verzorgen. Het is ook mogelijk het volledige import proces uit handen te geven, zoals transport en op Nederlands kenteken zetten van het voertuig. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van importexport en shipping en houdt rekening met alle nodige formaliteiten. Wij berekenen graag de BPM voor u, rekeninghoudend met de voor u meest voordelige mogelijkheden.

BPM Import

Auto importeren BPM – werk voor de specialist

BPM berekenen is werk voor een echte specialist. De online rekenmodules geven u slechts een snelle indicatie. U wilt niet voor een onaangename verrassing komen te staan. Er zijn meerdere rekenmethodes, naast de afschrijvingsberekening via een forfaitaire tabel.

Zo is ook mogelijk om de afschrijving van BPM te berekenen op basis van de koerslijst. Nog een andere mogelijkheid is om de afschrijving te berekenen op grond van een taxatierapport. Dit zijn de 3 toepasbare opties van BPM-berekenen zindien de auto vanuit een land binnen de EU wordt geïmporteerd. U kan honderden tot duizenden euro´s besparen als u Cargo International de berekening laat doen.

BPM-aangifte bij de import van een auto

Wij verzorgen de BPM-aangifte voor u door het formulier ´Aangifte BPM´ in te vullen. Daarbij berekenen wij direct het exacte bedrag dat voor de import betaald dient te worden. Na de aangifte kan het voertuig direct worden geregistreerd bij de RDW. Er wordt dan een kenteken afgegeven, om direct de Nederlandse kentekenplaten aan te vragen. Vervolgens zal de Belastingdienst automatisch de rekening verzenden die betrekking heeft op de te betalen motorrijtuigenbelasting.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*