Auto importeren BPM berekenen

Het begrip BPM heeft betrekking op de belasting die betaald moet worden voor personenauto’s en motorrijwielen. U heeft misschien al van de mogelijkheid gebruikgemaakt om de BPM via een online calculator te berekenen. Dat is prima, maar het te betalen bedrag is slechts een indicatie. Cargo International beschikt als gespecialiseerd Nederlands expediteur over de juiste kennis en ervaring om zo voordelig mogelijk uw bpm bedrag te berekenen. Maak gebruik van onze expertise en voorkom daarmee dat u te veel BPM betaalt.

LAAT CARGO UW BPM BEREKENEN

Bereken snel en eenvoudig de te betalen bpm voor uw importauto. Het bedrag van de rest-bpm varieert per voertuig en kan aardig oplopen. Cargo International berekent de voordeligste aangifte voor u. Druk op onderstaande knop om direct te beginnen.

Auto importeren BPM-aangifte

BPM geldt voor iedereen die een auto importeert vanuit het buitenland. De wet Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen voorziet erin dat er eerst aangifte van BPM moet worden gedaan voordat uw wagen op een Nederlands kenteken kan worden gesteld. BPM wordt op alle auto’s geheven die voor het eerst in Nederland in gebruik worden genomen.

Het te betalen bedrag voor het voertuig is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de hoogte van de te betalen belasting onder meer berekend op basis van de originele consumentenprijs van de auto in Nederland. Daarbij worden ook de prijzen meegeteld van extra opties. Naast deze factor is de hoogte van de te betalen belasting tevens afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto.

BPM afschrijvingstabel

Bij het importeren van een tweedehands auto wordt er een korting gegeven op de te betalen BPM. Voor een oudere auto hoeft minder BPM te worden betaald in vergelijking met een jongere auto. Er wordt in dat opzicht door de Belastingdienst Douane onder meer gebruik gemaakt van een afschrijvingstabel.

In de afschrijvingstabel (zie afbeelding rechts) staan drie kolommen, waarbij in de eerste kolom de leeftijd in maanden staat uitgedrukt. In de tweede kolom vindt u de cumulatieve afschrijving in een percentage en in de derde kolom het restant BPM.

BPM Import

CARGO kan voor u de volledige BPM-aangifte verzorgen en desgewenst ook het volledige import proces uit handen nemen, zoals het transport en het op kenteken zetten van de Nederlandse auto. Cargo International beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van importexport en shipping en houdt met alle nodige formaliteiten rekening. Wij berekenen graag voor u de BPM en houden daarbij rekening met de voor u meest voordelige mogelijkheden.

Auto importeren BPM berekenen is werk voor de specialist

BPM berekenen is echt werk voor de specialist, waar online rekenmodules u slechts een indicatie geven. U zult maar voor een onaangename verrassing komen te staan. Naast dat er namelijk mogelijkheden zijn om het berekenen van de afschrijving van bpm via een forfaitaire tabel te doen, zijn er nog andere opties.

Het is ook mogelijk om de afschrijving van bpm te berekenen op basis van de koerslijst. Daarnaast wordt ook nog de mogelijkheid geboden om de BPM-afschrijving te berekenen op grond van een taxatierapport. Deze drie opties van bpm berekenen zijn in elk geval toe te passen indien de wagen vanuit een land uit de EU wordt geïmporteerd. Als u de berekening van bpm en aangifte uit handen geeft aan Cargo International, dan kunt u hiermee honderden tot duizenden euro´s besparen.

Aangifte BPM bij het importeren van een auto

Wij verzorgen de aangifte BPMvoor u door het formulier ´Aangifte BPM´ in te vullen en berekenen daarbij het exacte bedrag dat voor de import betaald dient te worden. Na de aangifte kan de personenauto direct geregistreerd worden bij de RDW. Er wordt dan een kenteken afgegeven, waarna de Nederlandse kentekenplaten kunnen worden aangevraagd. Vervolgens zal de Belastingdienst automatisch de rekening verzenden die betrekking heeft op de te betalen motorrijtuigenbelasting.

Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

Uw bericht*