Auto importeren uit Amerika

U gaat een auto importeren uit Amerika. Goed idee, Amerika beschikt over prachtige voertuigen en het importeren kan veel geld besparen. Zo kun je droom van een echte Amerikaanse auto voor je deur waar maken. Amerika beschikt over auto’s die in Nederland niet of nauwelijks beschikbaar zijn. Daarnaast zijn de oude muscle cars en pony cars een stuk gemakkelijker te vinden en daarbij ook nog eens goedkoper dan in Nederland. Echter komen er wel een aantal dingen kijken bij het importeren van een auto uit Amerika.

Kosten auto uit Amerika invoeren

De kosten variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

Waarom een auto importen uit Amerika?

Een auto importeren uit Duitsland kan veel voordelen opleveren. Zo Is het aanbod aan auto’s velen malen groter in Amerika. In Amerika zijn er namelijk veel auto’s beschikbaar die in Nederland niet te koop zijn of heel duur zijn. Bijvoorbeeld nieuwe moderne Amerikaanse merken. Je hebt ook de keuze om een klassieke muscle of pony car te kopen, deze zijn erg zeldzaam in Nederland. Bijvoorbeeld een Dodge Charger, Ford Mustang of een Chevy Camaro. Allemaal Amerikaanse auto’s waarvan zowel de moderne als klassieke versies zeer populair van zijn.

Naast het aanbod zijn de autoprijzen in Amerika een stuk voordeliger. Het kopen van een auto is in Amerika een stuk goedkoper dan in Nederland. Dit heeft te maken met de belasting die je in Nederland moet betalen bij de aankoop van een auto. Ook de wisselkoers helpt bij de prijzen van de Amerikaanse auto’s. De koers van dollar naar euro maakt het namelijk ook voordeliger om een auto uit Amerika te importeren.

Kosten auto importeren uit Amerika

hoeveel kost het om een auto te importeren uit Amerika? Er zijn een aantal kosten verbonden aan het importeren van een auto uit Amerika. Zo betaal je natuurlijk de aankoopprijs van de auto, maar komen er ook kosten van het transport, de invoerrechten en de BTW bij kijken. Wanneer je je auto laat importen via CARGO weet je zeker dat je goed zit en loop je niet tegen onverwachtse kosten aan.

Stappenplan auto importeren uit USA

Er zijn een aantal stappen die komen kijken bij het importeren van een auto uit Amerika. Wij leggen u deze graag uit om het importeren zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Allereerst kies je een auto die je wilt importeren uit de USA

Dit kan een occasion zijn of een klassieker. Helaas kunt u niet zomaar een nieuwe auto koper in Amerika. Er zijn namelijk regels waardoor een autodealer niet een nieuwe auto mag verkopen u als particulier uit het buitenland. U kunt de auto kiezen door te reizen naar Amerika en hier te zoeken, maar natuurlijk u kunt dit ook gewoon online vanuit Nederland doen. Echter is het wel het handigst om de auto eerst zelf in het echt te zien, zo weet u dat u niet wordt opgelicht.

Het transport van de auto

Na het zoeken en kopen van de auto kunt u de auto gaan verschepen naar Nederland. Transport in een container op een schip is de voordeligste optie. Wij helpen u met het transport, zodat u niet tegen onverwachtse kosten of problemen oploopt. Denk er wel aan om uw auto allrisk te verzekeren tijdens het transport. Het zou namelijk erg zonde zijn wanneer er iets gebeurt met u Amerikaanse klassieker of occasion tijdens het transport.

Invoeren in Nederland

Wanneer de auto aankomt in Nederland dienen er een aantal dingen geregeld te worden, namelijk de documenten van de export, verscheping, douane, etc. Wij zullen ervoor zorgen dat u geen stap misloopt en dat alles netjes wordt geregeld.

Op kenteken zetten

Nu de auto is ingevoerd staat het nog steeds op Amerikaanse kentekenplaten in Nederland. Bij het RDW kunt u voor een keuring langsgaan waarbij u de Nederlandse platen aan kunt vragen. Daarbij is EU individuele typekeuring nodig voor auto’s die gemaakt zijn na 1998. Tijdens deze keuring wordt alles getest aan de auto, ook de CO2-uitstoot van de auto wordt getest, dit kunt u vervolgens gebruiken voor het berekenen van de BPM.

Cargo International helpt u graag bij het volledig traject van een auto importeren uit Amerika. Bekijk hier onze importpakketten of neem contact met ons op voor meer informatie.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*