Auto importeren uit België

Wilt u een auto importeren uit België? Of misschien wel een groot aantal auto’s tegelijk aan uw wagenpark toevoegen? Neem dan contact op met Cargo International. Wij nemen u al het werk uit handen en zorgen voor een correcte afhandeling.

Kosten auto uit België invoeren

De kosten van het importeren van een voertuig variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

Waarom een auto uit België importeren?

Een auto importeren vanuit België kan financieel interessant zijn. In België bestaat geen BPM, wat nieuwe auto’s een stuk goedkoper maakt dan in Nederland. Dat vertaalt zich in goedkopere tweedehands auto’s. Maar wilt u een auto importeren uit België, dan moet u in Nederland wel BPM afdragen. Reken dus eerst goed uit of een auto importeren uit België wel zin heeft.

Zelf een auto uit België importeren

Wilt u een auto importeren uit België? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In tegenstelling tot Nederland hoeft u het kenteken niet te laten overschrijven. Zodra u heeft betaald krijgt u het eigendomsbewijs en de autopapieren. Maar u mag er nog niet mee op de weg rijden. Dit komt omdat:

  • Gaat u zelf een auto importeren uit België, dan is het verstandig om in België een tijdelijk kenteken aan te vragen, zodat u met het voertuig naar Nederland kunt rijden.
  • Wilt u zelf een auto importeren uit België en rijdend naar Nederland gaan, dan moet u er ook voor zorgen dat de auto WA is verzekerd.
  • Nog een punt van aandacht bij een auto importeren uit België is de COC (Certificate of Conformity). Dit document helpt de import te vereenvoudigen en is aan te vragen bij de verkoper in België.

Cargo International kan uw auto importeren uit België

Een auto importeren vanuit België en deze zelf naar Nederland te rijden, kost aardig wat tijd en geld. Het is veel makkelijker en minder tijdrovend, om Cargo International het transport van uw auto te laten verzorgen. Wij hebben al het materieel in huis om dit vlekkeloos te laten verlopen, van deur tot deur. Daarnaast zijn wij bekend met het proces en de documentatie voor het invoeren van een auto uit België. Zodoende kunt u zich focussen op het kopen van een auto in België en regelen wij de rest!

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*