Auto importeren uit Engeland

Een auto importeren uit Engeland is recent een stuk moeilijker geworden. Dit heeft alles te maken met de Brexit. Hierdoor is Engeland geen onderdeel meer van de Europese Unie. Dit heeft gevolgen voor de regelgeving en de eisen waaraan een import vanuit het Verenigd Koninkrijk moet voldoen. Binnen EU landen onderling gelden er versoepelde afspraken op het gebied van handel en import/export. Wie een auto wil importeren vanuit Engeland, profiteert hier dus niet langer van. Gelukkig biedt Cargo International u alle know how die nodig is om een auto te importeren uit Engeland. Wij vertellen u hier graag meer over.

Kosten auto exporteren uit Engeland

De kosten variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

Een auto importeren uit Engeland: hoe werkt dat nu?

Tot voor kort kon u een auto importeren uit Engeland op dezelfde manier zoals u bijvoorbeeld een auto importeert vanuit Duitsland of Engeland. De enige mogelijk complicerende factoren bij Engeland waren de feiten dat het Verenigd Koninkrijk en Nederland niet met dezelfde valuta werken en dat het transport van een uit het VK geïmporteerde auto niet over de weg kon plaatsvinden. Door de Brexit werd Engeland ineens een niet EU-land en dat heeft ook gevolgen voor het importeren van een auto.
Een auto importeren uit Engeland betekent in de eerste plaats dat u de aanvraag ruim van tevoren dient te verzorgen. Er gaat gemiddeld meer tijd overheen om deze aanvraag goed te keuren dan bij een aanvraag in een EU-land. Dit omdat EU-landen onderling duidelijke en vereenvoudigde afspraken hebben. U zult in Engeland diverse zaken moet regelen. Dat geldt eveneens voor goedkeuring, toelating en registratie in Nederland.

Auto importeren uit Engeland: de kosten

Als gevolg van de Brexit zijn de kosten van het importeren van een auto uit Engeland in de basis hoger dan die van het importeren van een auto uit een EU-land. De administratieve kant van de invoer is duurder, maar dat geldt ook voor het daadwerkelijke transport. Dit omdat de auto deels per boot of trein vervoerd dient te worden. Cargo International kan u helpen om de kosten behapbaar te houden. Dat is belangrijk. U importeert een auto uit Engeland omdat u voordeliger uit wilt zijn dan met een eventuele koop in Nederland. Dat lijkt eenvoudig, maar kan in de praktijk door invoerkosten al snel lastig worden. Niet met behulp van ons: wij weten waar wij op moeten letten en hoe wij voordelig voor u een auto importeren.

Specialist op het gebied van een auto importeren uit het Verenigd Koninkrijk

Cargo International is een ervaren specialist op het gebied van auto-import en -export. Uiteraard ook op het gebied van een auto importeren uit het Verenigd Koninkrijk. Dat waren wij al (met met name Engeland als populair importland), maar dat blijven wij ook na de Brexit. Sterker nog: omdat een auto importeren uit het Verenigd Koninkrijk alleen maar moeilijker is geworden, is de behoefte aan een specialist alleen maar toegenomen.

Denkt u eraan om een auto te importeren uit Engeland of het Verenigd Koninkrijk? Wij staan voor u klaar. Wij kunnen u van A tot Z ontzorgen en alle benodigde administratieve handelingen voor u uitvoeren. Niet alleen dat: wij dragen ook zorg voor het daadwerkelijke transport, indien u dit wenst.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alles wat u moet en wilt weten over het importeren van auto’s uit Engeland en het Verenigd Koninkrijk.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*