Auto importeren uit Spanje

Bent u van plan om een auto te importeren uit Spanje? Het importeren van een auto uit Spanje kunt u geld besparen op zowel een nieuwe of gebruikte auto. De prijzen van auto’s liggen in Spanje een stukje lager dan in Nederland. Het grote aantal inwoners in Spanje vergroot ook de automarkt ten opzichte van het Nederlandse aanbod. Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat u een auto uit Spanje gaat importeren. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Kosten auto uit Spanje invoeren

De kosten van het importeren van een voertuig variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

De voor- en nadelen van een auto importeren uit Spanje

Een auto importeren uit het buitenland kan u verschillende voordelen opleveren, zo ook een auto uit Spanje.

Een groot aanbod auto’s

Spanje behoort tot een van de grotere Europese landen. Dat geldt ook voor het Spaanse wagenpark. Met een gemiddelde van één auto per gezin kom je al snel op vele miljoenen tweedehands auto’s. Daarnaast ligt de gemiddelde leeftijd van een auto een stuk hoger dan in Nederland, namelijk 19 jaar om 11 jaar.

Eén van de laagste autoprijzen van Europa

Naast het grote aanbod auto’s, zijn de autoprijzen in Spanje een stuk lager. Dit kan het zeer aantrekkelijk maken om een auto uit Spanje te importeren. De autoprijzen voor een nieuwe auto liggen een stuk lager dan in Nederland. Hierdoor liggen ook de autoprijzen van een tweedehands auto een stuk lager. Dat komt mede doordat de BPM in Nederland aan de hand van de uitstoot van een auto wordt berekend. Hoe krachtiger de motor, hoe meer u betaald. Bent u op zoek naar een krachtige auto, dan loont het vaak om in Spanje te kijken.

BPM en BTW betalen, maar geen invoerheffingen

Spanje is lid van de Europese unie waardoor u geen invoerheffingen bij het importeren van een auto hoeft te betalen. De rest BPM en BTW moet echter wel betaald worden. Dit komt doordat in Nederland auto’s anders worden belast dan in Spanje. Bij auto’s die ouder zijn dan 6 maanden en meer dan 6000 km op de teller hebben wordt de BTW niet over de nieuwprijs, maar over het aankoopbedrag berekend. Het berekenen van de BPM kunt u op diverse manieren doen, waaronder gebruik maken van onze BPM berekenen dienst. Door ons de BPM te laten berekenen bent u verzekerd van de laagst haalbare BPM.

Hoger uitgerust

Spanje kent een warm klimaat en het landschap is minder vlak dan in Nederland. Over het algemeen zijn Spaanse auto’s hoger uitgerust dan in Nederland. Waar je in Nederland BPM betaald over de uitstoot werkt dit in Spanje anders. Hierdoor hebben Spaanse auto’s vaak een zwaardere motor in de auto liggen. Ook zijn de recente auto’s bijna allemaal uitgerust met climate control of airco.

Het importeren van een auto uit Spanje kan vele voordelen opleveren, maar hoe importeer je een auto uit Spanje?

Stappenplan voor het importeren van een auto uit Spanje

Het begint bij het vinden van een auto. Er zijn meerdere tweedehands auto websites, dealers en particulieren waar je Spaanse auto’s kunt vinden. Heeft u uw gewenste auto gevonden voor een mooie prijs? Check nog goed de technische staat van de auto. In Spanje geldt namelijk dat een nieuwe auto in de eerste 10 jaar slechts twee keer een technische keuring ondergaat. Het zou zonde zijn als de auto in Nederland niet door de APK keuring heen komt. Om de import van de auto compleet te maken moet je beschikken over de juiste papieren, BPM berekenen en transport. Daarbij mag u niet na aankoop van de auto direct naar Nederland rijden. Na de aankoop dien je een tijdelijke verzekering en kenteken op jouw naam te registreren. Eenmaal in Nederland dien je de auto aan te melden bij het RDW.

Om niet voor verrassingen te komen te staan tijdens de import van een auto uit Spanje kunt u gebruik maken van de expertise van Car-go. Wij helpen u graag bij het importeren van een auto uit Spanje.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*