Auto importeren uit Zwitserland

Bent u van plan een auto uit Zwitserland te importeren? Het is belangrijk om u goed in de regelgeving en procedures te verdiepen. Het importeren van een auto uit Zwitserland werkt anders dan een auto uit een EU lidstaat te importeren. Zwitserland is namelijk geen lid van de EU. Als erkent importeur weten wij als geen ander wat er allemaal bij het importeren van auto’s uit Zwitserland komt kijken. Voorkom verrassingen en schakel onze expertise in. Wij nemen het werk uit handen en zorgen voor een correctie import.

Kosten auto uit Zwitserland invoeren

De kosten van het importeren van een voertuig variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

Waarom een auto uit Zwitserland importeren?

Zwitserland is een populair land om een auto vandaan te importeren. Dat komt mede doordat de auto’s over het algemeen van hoge kwaliteit zijn, luxe zijn uitgerust en een lage kilometerstand hebben. De occasions zijn dus te vergelijken met de occasions uit Duitsland. Daarnaast hanteert Zwitserland een streng auto keuringsbeleid. Zodoende zijn Zwitserse importauto’s over het algemeen van uitstekende technische kwaliteit. 

Stappenplan auto importeren uit Zwitserland

Doordat Zwitserland geen EU-lidstaat is, is de procedure van het importeren van een auto ingewikkeld. Een meevaller is dat het land wel tot de EVA-landen behoord, oftewel Europese Vrijhandels Associatie. Doordat Zwitserland onderdeel is van de EVA-landen gelden er gemeenschappelijke regelingen inzake douanevervoer. Dit maakt het importeren van een auto iets makkelijker dan een auto importeren van buiten de EU of EVA.

Doordat Zwitserland niet bij de EU hoort, gleden er andere prijzen op het invoeren van een auto. Er komen andere kosten bij de import kijken dan bijvoorbeeld een auto uit Duitsland. 

 1. Vind uw droomauto
  De eerste stap voor het rijden in uw Zwitserse droomauto is het vinden van een auto. Er zijn diverse sites waar auto’s uit Zwitserland op staan. Bepaal de zoekcriteria zoals budget, eisen en het soort auto dat u zoekt. Succes en veel plezier met uw zoektocht!
 2. BTW bij auto import uit Zwitserland
  Zwitserland is geen EU-lidstaat en er dient bij de import BTW over het aankoopbedrag betaald te worden. Daarnaast is de aangifte van invoerrechten ook verplicht. Is de auto in Europa geproduceerd? Dan kan je middels een EUR1-document vrijstelling voor de invoerrechten aanvragen.Bereken voordat u de auto koopt het bedrag uit. Zo kunt u bepalen of het daadwerkelijk voordeliger is om een auto in Zwitserland te kopen.
 3. Auto kopen in Zwitserland
  U heeft alle bijkomende kosten uitgerekend. Tijd om de auto te kopen! U kunt een auto kopen bij een merkdealer, een onafhankelijk autobedrijf of bij een particulier. Doordat de voertaal in Zwitserland verschillend kan zijn, is het erg aan te raden een goede koopovereenkomst op te laten stellen. Let daarbij goed op de voorwaarden en rechten die in het contract worden gezet.
 4. Auto vervoeren
  Er zijn verschillende mogelijkheden voor het transporteren van de auto naar Nederland. Het is belangrijk dat alle papieren, kentekens en verzekeringen op orde zijn. Car-go helpt u graag bij het regelen van alle benodigde documenten.
 5. De auto in Nederland inklaren en keuren
  Zodra de auto in Nederland is gearriveerd dient u deze in te klaren. Dit kunt u doen bij een douane-expediteur. Na al deze stappen kunt u nog steeds niet de weg op met uw nieuwe auto. De auto dient eerst nog een RDW-keuring te ondergaan. Er komen diverse procedures bij deze keuring kijken, zoals het voertuigdocument, afmeld document uit Zwitserland, de CVO en de koopovereenkomst. |
 6. Afdragen van de BPM
  Om de import van de auto uit Zwitserland af te ronden dient u nog BPM te betalen. Dit is een omslachtig proces en ook hier kunnen wij u bij helpen. Vraag gerust een BPM berekening aan.

 

Administratieve ondersteuning bij auto import uit Zwitserland

De administratieve handelingen bij een succesvolle auto import uit Zwitserland bevatten veel procedures. Hierdoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Cargo International neemt daarom het administratieve werk graag voor u uit handen. We verzorgen indien gewenst het hele importtraject en staan altijd klaar voor begeleiding wanneer u dat nodig heeft.

  Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

  Uw bericht*