Auto kopen in Duitsland

U wilt een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland? Wij zijn u daar graag bij van dienst. Bij een auto kopen in Duitsland en de import ervan geldt dat er een aantal stappen moeten worden doorlopen. Cargo International kan het hele proces van import voor u uitvoeren. Zo kan onder andere de keuring en de bpm-aangifte worden verzorgd. Uiteraard is het daarnaast mogelijk om de auto naar Nederland te laten transporteren. Cargo International is namelijk dé specialist op het gebied van import en export van goederen.

Kosten auto importeren

De kosten variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €545,-. Druk op onderstaande knop om uw importtarief te berekenen.

Auto kopen in Duitsland met Kurzzeitkennzeichen

Een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland is aan regels gebonden. Zo krijgt u bij een auto kopen in Duitsland onder meer te maken met het Kurzzeitkennzeichen. Op de dag van het transport moet er sprake zijn van een geldig kenteken, dat naar de auto te herleiden is. Het Kurzzeitkennzeichen is een Duits verzekeringsbewijs op basis van een WA-dekking, dat een geldigheid heeft van 5 dagen en bij uitstek geschikt is om de auto vanuit Duitsland op een legale wijze naar Nederland te vervoeren. Gedurende de geldigheidsperiode van vijf dagen is de auto verzekerd ingevolge de wettelijke aansprakelijkheid.

Bij een auto kopen in Duitsland kunt u de keuze maken deze te laten vervoeren door Cargo International of de auto zelf naar Nederland te rijden, waarvoor u dan gebruik kunt maken van het Kurzzeitkennzeichen. Het tijdelijke kenteken is overigens uitsluitend in Duitsland geldig. Bij het invoeren van een auto in Nederland zal de auto van een Nederlands kenteken voorzien moeten worden. Het is mogelijk om een eendagskenteken aan te vragen voor de dag waarop de auto door de RDW gekeurd wordt.

Een auto kopen in Duitsland brengt nogal wat regelwerk met zich mee. U kunt dan ook overwegen om het volledige proces van een auto kopen in Duitsland uit te besteden aan Cargo International. Zo bent u ervan verzekerd dat u nergens naar hoeft om te kijken!

Voordelen auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats kan het een aanzienlijke kostenbesparing opleveren als er een of meerdere wagens in Duitsland worden gekocht. Een auto kopen in Duitsland biedt bovendien meer mogelijkheden met betrekking tot de keuze in kwalitatief goede occasions. Als u het proces van een auto kopen in Duitsland uit handen geeft aan Cargo International, dan zorgen wij voor verzekerd vervoer naar Nederland en regelen wij alle importformaliteiten. U krijgt de auto vervolgens met een Nederlands kenteken afgeleverd.

Uiteraard wordt het volledige proces van import bij een auto kopen in Duitsland uitgebreid met u doorgenomen. Het biedt u meerdere voordelen om het hele proces van import uit handen te geven aan Cargo International. Wij zijn uitstekend op de hoogte van alle importregels en bekend met de verschillende stappen te doorlopen om, bij een auto kopen in Duitsland, de auto op Nederlands kenteken te krijgen en aangifte te doen voor de BPM.

Auto kopen in Duitsland en importeren naar Nederland

Het proces van een auto kopen en importeren naar Nederland kunt u met een vertrouwd gevoel uit handen geven aan Cargo International. Wij zijn expert op het gebied van import, export en shipping en zijn tevens van alle (import)regels op de hoogte.

Na de keuring bij de RDW te hebben doorlopen, zal er aangifte gedaan moeten worden van de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Cargo International kan deze aangifte voor u op professionele wijze verzorgen. Na de aangifte te hebben gedaan en de keuring te hebben verzorgd, wordt na het akkoord van de Belastingdienst en het RDW binnen een paar dagen het Nederlandse kentekenbewijs geleverd en kunnen de Nederlandse kentekenplaten worden aangevraagd. Met Cargo International wordt een auto kopen en het importeren ervan snel en efficiënt geregeld.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*