BPM berekenen

BPM betekent niet veel anders dan een belasting op personenauto’s en motorrijwielen die éénmalig betaald moet worden. Cargo International berekend de BPM snel en eenvoudig voor u, zodat u uw bpm aangifte kunt doen.

Belastingdienst

Wilt u zelf graag de BPM berekenen, kijk dan op de website van de belastingdienst om alle gegevens in te voeren. Waarschijnlijk bent u wel op de hoogte van het feit dat BPM een effectieve prikkel is om een zuinige auto aan te schaffen. Een auto die weinig CO2 uitstoot brengt veel minder milieuschade toe dan een oude auto met veel CO2 uitstoot.

BPM berekenen bij aankoop van een voertuig

Normaal gesproken zorgt de importeur van het voertuig voor berekening en betaling van de BPM. Koopt u echter een voertuig met een buitenlands kenteken, dan moet u eerst BPM berekenen en BPM aangifte doen van het beschuldigde bedrag voordat u met het voertuig gaat rijden. Behalve de BPM moet ook de omzetbelasting en de rechten bij invoer worden geregeld. U kunt gemakkelijk BPM laten berekenen door onze BPM calculator.

Criteria voor zuinige auto´s

Wist u dat de criteria voor zuinige auto’s sinds 1 juli 2012 zijn aangepast? Op dit moment valt één op de drie auto´s onder de fiscale vrijstelling en is BPM berekenen dus helemaal niet nodig.

BPM berekenen bij tijdelijk gebruik van een voertuig met buitenlands kenteken in Nederland is niet nodig. Voor tijdelijk gebruik van een auto met een buitenlands kenteken in Nederland kunt u vrijstelling van BPM aanvragen. Deze vrijstelling geldt echter alleen als deze auto niet meer dan twee weken per jaar in Nederland rondrijdt. Ook voor motorrijtuigenbelasting geldt deze regeling. Bedenk echter wel dat u dit moet aanvragen voordat het voertuig in Nederland aanwezig is. BPM berekenen kunt u dan achterwege laten.

Exporteren van een personenauto of motorrijwiel.

Op het moment dat u uw auto uitvoert naar een ander land in Europa komt u in aanmerking voor teruggave van BPM. Vervolgens is een schriftelijke aanvraag om teruggave noodzakelijk om teveel betaalde BPM terug te vorderen.

Cargo International kan de BPM voor u berekenen bij export

Als u er zeker van wilt zijn dat de BPM op de juiste is berekend, kunt u contact opnemen met de importafdeling van Cargo International. Het Nederlandse expeditiebedrijf Cargo International heeft zich namelijk gespecialiseerd in de overname en service betreffende bpm-teruggave. De noodzakelijke documenten zoals Belastingdienstformulieren en buitenlandse registratie worden dan snel geregeld zodat u het restbedrag vooraf en binnen vijf dagen op uw rekening kunt ontvangen.

BPM calculator

Met de BPM calculator van Cargo kunt u snel en gemakkelijk uw BPM-aanvraag indienen. Wij zorgen ervoor dat de BPM-aanvraag direct klaar is om in te leveren. Zodoende heeft u gegarandeerd het laagste bpm-bedrag voor uw auto, is het BPM-aangifteformulier compleet ingevuld en direct beschikbaar voor uw bpm aangifte. Wij berekenen BPM voor auto’s, motoren, campers, quads en scooters.

BPM berekenen zonder zorg of risico´s

Cargo International kan alles uit handen nemen zodat u niet langer onzeker hoeft te zijn. Het is echter wel belangrijk dat de betreffende auto is uitgevoerd via ons service-center te Apeldoorn. Het betreffende voertuig moet voldoen aan de wetgeving zodat het berekenen van de bpm mogelijk is. Om alles goed te laten verlopen, neemt u een factuur mee die is gericht aan uw Europese koper. Ook een complete set kentekenplaten, btw-nummer, legitimatie, origineel kentekenbewijs en het voertuig zijn noodzakelijk.

Heeft u meer vragen?