Ééndagskentekenverzekering: de verzekering op de dag van de RDW-keuring

Indien een voertuig wordt geïmporteerd vanuit het buitenland of je kenteken ongeldig is verklaart, dan dient er een geldig Nederlands kenteken te worden aangevraagd. Dit kenteken zal pas worden verstrekt na goedkeuring door de RDW.

Gebruik van de eendagsverzekering

Om op de dag van de keuring naar het keuringsstation te mogen rijden, dient een zogenaamd ééndagskenteken aangevraagd te worden. Dit ééndagskenteken wordt afgegeven door de RDW als ook daadwerkelijk een afspraak is gemaakt bij een RDW-keuringsstation.

Om van en naar het keuringsstation te rijden op de dag van de keuring, dient u wel verzekerd te zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) en daar is de ééndagskentekenverzekering van ASR voor bedoeld.

Wat is er nodig voor een aanvraag

Het aanvragen van de verzekering kan eenvoudig online. Naast persoonlijke gegevens, zijn ook de voertuiggegevens nodig. Zoals het Nederlands kenteken, het merk en het chassisnummer.  

Dekking en looptijd van de verzekering

De ééndagskentekenverzekering biedt dekking tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid (WA) en is alleen geldig op de dag van de keuring bij de RDW.

Verzekeringsvoorwaarden

Per voertuigcategorie, vindt u hier onze verzekeringsvoorwaarden en het schadeformulier:

Schade met het voertuig?

Dan dient u het schadeaangifteformulier zo compleet mogelijk in te vullen. U kunt de gegevens van het verzekeringsbewijs invullen onder punt 8 van het schade aangifteformulier.

Hoe werkt het aanvragen?

Via onze online applicatie CARGO Diensten kunt u direct een ééndagskentekenverzekering afsluiten voor uw klanten. Super eenvoudig stuurt u uw klant verzekerd naar de RDW-keuring.