Een elektrische auto importeren

Een auto importeren uit een ander land gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Er wordt alleen niet altijd aan gedacht dat dit ook mogelijk is voor elektrische auto’s. Maar juist het importeren van een elektrische auto kan heel voordelig zijn.
Wij helpen u graag. Elektrische auto’s zijn erg populair en er is dan ook een grote groei te zien in het aanbod van de auto’s. De auto’s lijken duur omdat de aankoopprijzen flink hoger kunnen zijn dan de brandstof variant. Ook tweedehands zijn de elektrische auto’s in de meeste gevallen duurder dan de diesel of benzine voertuigen. Misschien vraagt u zich nu af; waarom zou ik dan een elektrische auto kopen? Een elektrische auto heeft heel veel voordelen. Daarnaast kan importeren kan u veel geld schelen en het elektrisch rijden is goedkoper dan een normale auto. Wij leggen de grootste voordelen graag uit

Een elektrische auto importeren

De kosten van het importeren van een voertuig variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlands kenteken kan al vanaf €595,-. Druk op onderstaande knop om direct met uw import te starten.

Voordelen van het importeren van een elektrische auto

Het kopen van een elektrische auto kent meerdere voordelen. Onderstaand hebben we enkele voor u op een rijtje gezet.

BPM; geen uitstoot

Financieel gezien heeft het importeren van een elektrische auto meerdere voordelen. De BPM is daar een van. Een elektrische auto stoot namelijk geen CO2 uit, waardoor je als eigenaar geen BPM hoeft te betalen. Het BPM berekenen bij het importeren van een elektrische auto is dus niet nodig. Echter moet er niet vergeten worden om de BPM-aangifte in te vullen bij het importeren.

Bijtelling; een financieel voordeel

Een tweede groot financieel voordeel is de bijtelling van een elektrische auto. Bij het leasen van auto’s in het buitenland zijn de elektrische opties vaak erg gewild. In Nederland is de bijtelling van een elektrische auto namelijk gunstig, echter zorgt dit er voor dat auto’s minder goed uitgerust. De Duitse markt kan erg aantrekkelijk zijn wanneer je zoekt naar een beter uitgeruste auto voor een beter bedrag. De bijtelling van de elektrische auto na import wordt berekend op basis van de eerste toelating en de bijtelling die in dat jaar gold. De bijtelling na toelating is vervolgens geldig voor 5 jaar lang.

Stel de auto had in 2019 haar eerste toelating, er gold een bijtelling van 4% tot een cataloguswaarde van €50.000 en 22% voor de rest boven de €50.000. Heeft de auto een cataloguswaarde van minder dan €50.000? Dan betaal je in Nederland de tot en met 2024 maar 4% bijtelling.

Groot aanbod

Elektrische auto’s zijn zelf al hypermoderne auto’s vaak uitgerust met veel extra’s. Landen als Duitsland en Frankrijk zijn groter dan Nederland, hetzelfde geldt voor de auto markt. Door de grotere markt is er ook meer keuze als het gaat om auto’s. Veel van de auto’s zijn goed uitgerust en zijn soms niet eens in Nederland verkrijgbaar.

Goede prijzen

In Nederland is het elektrisch rijden al vrij bekend onder de mensheid en is het dan ook vrij populair. In landen als Duitsland en Frankrijk is het nog opkomend. Om de trend te stimuleren worden elektrisch rijden in deze landen gestimuleerd. Fabrikanten bieden de auto’s aan voor zeer competitieve prijzen met extra’s. Hierdoor zijn jonge elektrische auto’s vaak goed uitgerust en worden ze dus aangeboden voor aantrekkelijke prijzen.

Duurzaam alternatief van de klassieke verbrandingsmotor

Niet alleen voor de centjes, maar ook voor het milieu is het beter om elektrisch te rijden. Je betaalt namelijk geen bpm voor een reden, je stoot geen CO2 uit. De auto’s zijn ook nog duurzaam als het gaat om onderhoud. In een elektro motor bevinden zich namelijk minder onderdelen die bewegen. Hierdoor hoef je minder snel iets te vervangen en zijn de auto’s gemakkelijk te repareren.
subsidie

Elektrische auto importeren

Er komt veel kijken bij het importeren van auto’s. De auto moet namelijk aan een aantal eisen voldoen, getransporteerd worden, kenteken, tijdelijke verzekering en nog meer. Daarnaast is het importeren per land verschillend en moet er verschillende soort papierwerk geregeld worden. Het importeren van een (elektrische) auto is dan ook een tijdrovend proces waar het een en ander fout kan gaan. Wil je er zeker van zijn dat alles goed gaat en dat alles goed geregeld is? Cargo International helpt u graag.

    Komt u er niet helemaal uit? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op.

    Uw bericht*