Kurzzeitkennzeichen voor auto import

Of u nu op zoek bent naar een auto voor privégebruik of voor de handel, tegenwoordig loont het steeds vaker om ook eens over de grens te kijken. Met de versoepelde regels op het gebied van import en export van goederen binnen de EU is er immers steeds meer mogelijk. Vanzelfsprekend zijn er daarbij wel bepaalde regels waar u zich aan moet houden en is het verstandig om vooraf de benodigde informatie in te winnen voor een snelle en correcte afhandeling. Cargo International helpt u graag op verschillende vlakken omtrent import en export, zo ook met het regelen van een Kurzzeitkennzeichen wanneer u een auto importeert vanuit Duitsland.

Wanneer gebruikt u het Kurzzeitkennzeichen?

Dit kenteken is vooral geschikt wanneer u een auto vanuit Duitsland naar Nederland wilt vervoeren. Zoals de naam van het kenteken al zegt, is deze maar tijdelijk geldig (vijf dagen), wat voor dit soort ritten eigenlijk altijd precies genoeg is. Let u er echter wel op dat het kenteken niet geldig is in Nederland. U kunt dus alleen in Duitsland en tot aan de Nederlandse grens uw auto vervoeren.

Wat is er anders aan een Kurzzeitkennzeichen?

Allereerst is dat natuurlijk de beperkte geldigheid van vijf dagen. Daarnaast is het Kurzzeitkennzeichen volgens de Duitse wet voor slechts enkele doeleinden bestemd. Zo kan het Kurzzeitkennzeichen gebruikt worden om een proefrit mee te maken en is het ook toegestaan voor de reis van het aankooppunt naar de plek waarop het voertuig gekeurd zal worden. Ook visueel ziet het Kurzzeitkennzeichen er iets anders uit. Deze is namelijk te herkennen aan de gele band op de kentekenplaat.

Hulp bij het aanvragen van uw Kurzzeitkennzeichen

Om u de zorgen van het aanvragen van een Kurzzeitkennzeichen uit handen te nemen, bieden wij de mogelijkheid om dit compleet voor u te verzorgen. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u het kenteken op tijd heeft en met een gerust hart de Duitse weg op kunt . Bij het aanvragen van dit kenteken voorzien wij u van twee kentekenplaten, met daarbij ook het tijdelijke kentekenbewijs en het verzekeringsbewijs. Snel en gemakkelijk geregeld met Cargo International!

Volledige service voor al uw aanvragen

Naast het feit dat Cargo International een Kurzzeitkennzeichen voor u kan aanvragen, kunnen we u ook met allerlei andere facetten van dienst zijn. Bijvoorbeeld ook met het regelen van transport van uw importauto, een bpm-berekening of met het regelen van het gehele importproces.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.