Duits Kurzzeitkennzeichen | voor 5 dagen

Over de grens te kijken voor een auto loont steeds vaker. Dit gaat zowel op voor privégebruik als voor de handel. Met de versoepelde import- en exportregels binnen de EU is er steeds meer mogelijk. Vanzelfsprekend zijn daarbij wel bepaalde regels waar u zich aan moet houden! Tevens is het verstandig om vooraf de benodigde informatie in te winnen voor een snelle en correcte afhandeling. Wij ondersteunen u graag bij het regelen van een Kurzzeitkennzeichen wanneer u een auto importeert vanuit Duitsland. Direct bestellen

Over het Kurzzeitkennzeichen

Dit kenteken is vooral geschikt wanneer u een voertuig vanuit Duitsland naar Nederland wilt vervoeren. Zoals de naam van het kenteken al zegt, is het maar tijdelijk geldig (5 dagen), wat voor dit soort ritten eigenlijk altijd genoeg is.

Let u wel op dat het kenteken niet geldig is in Nederland. U kunt uw auto dus alleen in Duitsland, tot aan de Nederlandse grens vervoeren.

Doeleinden volgens de Duitse wet

  • Voor het maken van een proefrit
  • Voor het reizen van het aankooppunt naar de plek waar het voertuig wordt gekeurd.

Voorwaarden & herkenning

  • Een beperkte geldigheid van vijf dagen.
  • Visueel ziet het kenteken er anders uit. Deze heeft een gele band op de kentekenplaat.

Het Kurzzeitkennzeichen aanvragen

Wij bieden de mogelijkheid om de aanvraag van een kurzzeitkennzeichen volledig voor u te verzorgen, alles voor uw gemak. Indien u het Kurzzeitkennzeichen vóór 10:00 uur bestelt, dan hebben wij deze aan het eind van de werkdag al voor u beschikbaar in Apeldoorn.*

Let wel: de geldigheid van het kenteken start op de dag van aanvraag door CARGO.

Kosten voor een Kurzzeitkennzeichen

De prijs voor een Kurzzeit is voor motorvoertuigen, trailers en trucks hetzelfde. De kosten van het kenteken zijn € 175,- incl. btw (€ 144,63 ex. btw).

Wat ontvangt u bij de aanvraag

Bij de aanvraag voorzien wij u van:

  • (Twee) kentekenplaten
  • Het tijdelijke kentekenbewijs
  • Het verzekeringsbewijs.

* Cargo International is niet verantwoordelijk voor eventuele vermissingen, vertraging en gevolgschade van poststukken door logistiek dienstverleners.

Volledige service voor al uw aanvragen

Naast een tijdelijk kenteken aanvragen, kunnen we u ook met allerlei andere facetten van dienst zijn. Bijvoorbeeld ook met het regelen van transport van uw importauto, een bpm-berekening of met het regelen van het gehele importproces.