Duits Zollkenteken 

Heeft u een voertuig in Duitsland gekocht. en wilt u deze exporteren naar het land van bestemming? Wellicht biedt dan het Duitse Zollkennzeichen een uitkomst. Het Zollkenteken is een exportkenteken dat minimaal 14 dagen geldig is. Deze is bedoeld voor voertuigen met een Duitse registratie die voor export worden opgegeven. 

Het Zollkenteken is in verschillende varianten te verkrijgen. Normaliter worden de kentekenplaten afgegeven voor 14 dagen, maar u kunt ook een langere geldigheidsduur voor de platen aanvragen. Variërend van een maand tot maximaal een jaar. Wenst u een korte geldigheidsduur? Wellicht biedt dan het Kurzzeitkennzeichen een uitkomst. De prijzen van de Zollkentekens zijn afhankelijk van het type voertuig en de geldigheidsduur van de Zollkentekens. U wordt daarom dan ook vriendelijk verzocht om het kentekenbewijs van de auto, inclusief de gewenste geldigheid door te geven, indien u een prijsindicatie wenst. 

De Zollkentekens worden standaard geleverd met een WA-verzekering die een dekking heeft binnen heel Europa. U moet echter te allen tijde kunnen aantonen dat u de intentie heeft om het voertuigen te im- dan wel exporteren. Heeft u een niet-Duits geregistreerd voertuig en wilt u toch een Zollkenteken aanvragen? Vraag dan voor de voorwaarden naar een van onze medewerkers. 

Aanvragen

Voor de aanvraag van een Zoll kenteken hebben wij de volgende gegevens van u nodig: 

  • Verkoopfactuur
  • Origineel kentekenbewijs 
  • Geldig origineel TÜV rapport (gedurende de geldigheid van de kentekenplaten) 
  • Kopie legitimatie bestuurder 
zollkenteken

Op werkdagen vóór 12 uur aangevraagd is normaliter aan het eind van de volgende werkdag in huis. Let op! De geldigheid van de Zoll kentekens gaat in op de dag van aanvragen.

Vraag vrijblijvend een Zollkenteken aan

Land van export*
Bestanden uploaden*
Uw Bericht*