Zollkennzeichen: export kenteken Duitsland

Heeft u een voertuig in Duitsland gekocht en wilt u deze exporteren naar het land van bestemming? Wellicht biedt dan een Duits Zollkennzeichen uitkomst. Het Zollkennzeichen is een tijdelijk Duits export kenteken dat minimaal 14 dagen geldig is. Deze is bedoeld voor voertuigen met een Duitse registratie die voor export worden opgegeven. 

Het Zollkennzeichen via CARGO

Het kenteken is in verschillende varianten te verkrijgen. Normaliter worden de kentekenplaten afgegeven voor minimaal 14 dagen. Maar een langere geldigheidsduur aanvragen voor de platen is mogelijk. De geldigheid is variërend van een maand tot maximaal een jaar.

Duits tijdelijk kenteken inclusief WA-verzekering

De kentekens worden standaard geleverd met een WA-verzekering die een dekking heeft binnen heel Europa. U moet wel op ieder moment kunnen aantonen dat u de intentie heeft om het voertuig te importeren, dan wel exporteren. 

Niet Duits geregistreerd voertuig?

Heeft u een niet-Duits geregistreerd voertuig en wilt u toch dit kenteken aanvragen? Vraag dan naar de voorwaarden. 

Kortere geldigheid?

Wenst u een korte geldigheidsduur? Dan biedt het Kurzzeitkennzeichen wellicht een uitkomst met een geldigheid van maximaal 5 dagen.

Prijzen van het Zollkennzeichen

De prijzen van de Duitse tijdelijke kentekens zijn afhankelijk van het type voertuig en de geldigheidsduur van het zollkennzeichen. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om het kentekenbewijs van de auto en de gewenste geldigheid door te geven, indien u een prijsindicatie wenst. 

Het Zollkennzeichen aanvragen

Voor de aanvraag van een zollkennzeichen hebben wij de volgende gegevens van u nodig: 

  • Origineel kentekenbewijs 
  • Geldig origineel TÜV rapport (gedurende de geldigheid van de kentekenplaten) 
  • Kopie legitimatie bestuurder 
zollkenteken

Direct Zollkennzeichen of voorwaarden aanvragen

Op werkdagen vóór 12 uur aangevraagd is normaliter aan het eind van de volgende werkdag in huis. Let op! De geldigheid van het kenteken gaat in op de dag van aanvragen.

    Land van export*
    Bestanden uploaden*
    Uw Bericht*