Zollkennzeichen: export kenteken Duitsland

Heeft u een voertuig gekocht of verkocht en wilt u deze exporteren naar het land van bestemming? Wellicht biedt een Duits Zollkennzeichen uitkomst. Voor het verkrijgen van een Zollkennzeichen dient het voertuig altijd fysiek aanwezig te zijn in Apeldoorn, tenzij het een origineel Duits voertuig betreft, ouder dan 3 jaar en met een geldig Duits keuringsrapport (TÜV).

Het Zollkennzeichen via CARGO

De geldigheidsduur van het kenteken is in verschillende varianten te verkrijgen, te weten 1 maand, 2 maanden, 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden of maximaal 12 maanden.

Duits tijdelijk kenteken inclusief WA-verzekering

De kentekens worden standaard geleverd met een WA-verzekering die een dekking heeft binnen heel Europa. U moet wel op ieder moment kunnen aantonen dat u de intentie heeft om het voertuig te importeren, dan wel exporteren. 

Niet Duits geregistreerd voertuig?

Heeft u een niet-Duits geregistreerd voertuig en wilt u toch dit kenteken aanvragen? Vraag dan naar de voorwaarden. 

Kortere geldigheid?

Wenst u een korte geldigheidsduur? Dan biedt het Kurzzeitkennzeichen wellicht een uitkomst met een geldigheid van maximaal 5 dagen.

Prijzen van het Zollkennzeichen

De prijzen van de Duitse tijdelijke kentekens zijn afhankelijk van het type voertuig en de geldigheidsduur van het zollkennzeichen. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om het kentekenbewijs van de auto en de gewenste geldigheid door te geven, indien u een prijsindicatie wenst. 

Het Zollkennzeichen aanvragen

Voor de aanvraag van een zollkennzeichen hebben wij de volgende gegevens van u nodig: 

  • Origineel kentekenbewijs 
  • Geldig origineel TÜV rapport (gedurende de geldigheid van de kentekenplaten) 
  • Kopie legitimatie bestuurder 
zollkenteken

Direct Zollkennzeichen of voorwaarden aanvragen

    Land van export*

    Bestanden uploaden*

    Uw Bericht*