Milieusticker Duitsland

In Duitsland is een milieusticker verplicht in aangewezen milieuzones, zogenaamde “Umweltzones”. U mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer uw voertuig een milieusticker heeft. Een milieusticker Duitsland wordt ook wel milieuvignet of Umweltplakette genoemd.

Direct bestellen in onze webshop!

Waarom een Duitse milieusticker?

Een milieusticker Duitsland dient als bewijsstuk dat een voertuig (personenauto, camper, bedrijfswagen of autobus) aan een aantal vastgestelde milieunormen met betrekking tot uitstoot voldoet. Het doel van deze milieustickers is om de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren. Mede daarom wordt de milieusticker in Duitsland is steeds meer centra van steden verplicht gesteld. Wanneer u niet door steden rijdt en alleen de autobahn door Duitsland gebruikt, heeft u geen milieusticker nodig. Ook oldtimers die over het H-kenteken beschikken en ambulances en tractoren hoeven geen milieusticker te voeren.

Hoe herkent u een milieuzone of Umweltzone?

Milieuzones worden in Duitsland Umweltzones genoemd. Elke milieuzone wordt in Duitsland duidelijk aangegeven aan de hand van verkeersborden. Bij het betreden van een Umweltzone staat een rond verkeersbord met rode omlijning met in de cirkel het woord ‘Umwelt’ en daaronder het woord ‘Zone’. Indien een milieuzone zonder geldige milieusticker met het voertuig wordt betreden, dan kan er een boete opgelegd worden.

Huidige milieuzones in Duitsland

Er zijn al 68 milieuzones en er staan nog meer milieuzones op Milieusticker duitslandde planning in Duitsland, waar in de toekomst eveneens een milieusticker voor aangeschaft dient te worden. In de meeste steden is al een milieuvignet vereist, zoals in Berlijn, Düsseldorf, Stuttgart, Hamburg, Erfurt, Dresden, Bremen en Hannover. De laatste informatie over Umweltzonen vind u hier.

Gele en groene milieustickers

Er zijn verschillende categorieën milieuzones die elk een eigen kleur sticker vereisen. Tegenwoordig worden alleen nog de gele en groene milieusticker gebruikt.

Een auto kan een gele sticker krijgen wanneer het een dieselauto betreft die in de periode 1 januari 2001 tot en met 31 december 2005 is toegelaten. De groene sticker kan verkregen worden voor dieselauto’s, die in de periode vanaf 1 januari 2006 zijn toegelaten en voor benzineauto’s, die vanaf 1 januari 1993 zijn toegelaten.

Voertuigen die aan de uitlaatgasnorm Euro-1 voldoen kunnen geen milieusticker krijgen.

Plaatsen van de milieusticker Duitsland

De milieusticker dient altijd zichtbaar op de voorruit van de auto geplakt te zijn bij het betreden van een milieuzone in Duitsland. Stickers zijn overigens gebonden aan het kenteken/chassisnummer. Wordt uw ruit vervangen dan dient u een nieuwe milieusticker aan te vragen.

Milieusticker Duitsland bestellen

Een milieusticker bestellen kan makkelijk in onze webshop. Zorg ervoor dat u het kenteken van de auto juist invult, aangezien milieustickers kenteken/chassisnummer gebonden zijn.

Prijs Milieusticker Duitsland

Een milieusticker Duitsland kost €12.50 en is te bestellen in onze webshop.
Vóór 17:00 besteld, dezelfde dag nog op de bus. Direct nodig? Ze zijn ook bij ons aan de balie te verkrijgen! Kijk hier voor onze
openingstijden.