Op vakantie naar Italië – denk aan het Zwitserland vignet

Gaat u op vakantie naar Italië met de auto? Dan rijdt u in de meeste gevallen via Zwitserland naar Italië toe, wat betekend dat u rekening dient te houden met het verplichte Zwitserland vignet voor de Zwitserse Autobahn/snelwegen. Via Zwitserland naar Italië reizen is de meest logische route wanneer u doorreist naar Zuid-Italië.

Het Zwitserland vignet

Ga goed voorbereid op vakantie en regel vooraf alvast het Zwitserland vignet. Dan kunt u onbezorgd op pad naar het prachtige Italië en heerlijk genieten van uw vakantie onder de Italiaanse zon. Vandaag voor 17.00 uur bestellen is de volgende werkdag al in huis. En dat voor maar € 39,45 inclusief handeling- & verzendkosten!

Direct bestellen in onze webshop!

Regio’s en steden in Italië via Zwitserland route

Via Zwitserland naar Italië reizen is de meest logische route wanneer u doorreist naar Zuid-Italië. Maar ook als u bijvoorbeeld met de auto naar één van de volgende regio’s op vakantie gaat:

  • Piemonte (de bekende wijnstreek)
  • Ligurië (de Bloemenriviera, de mooie gekleurde huizen aan de kust)
  • Lombardije (de Dolomieten om heerlijk te fietsen en het welbekende Gardameer)
  • Emilia (bekend van Rimini en de Parmaham)
  • Umbrië (van de lekkerste truffelpasta’s en fijnste olijfolie’s)
  • Toscane (het authentieke Italiaanse landschap en het fameuze Pisa)

De route naar Italië via Zwitserland is ook de meest logische route wanneer u richting één van de volgende Italiaanse steden reist met de auto: Turijn, Aosta, Milaan, Genua, Bologna, Florence, Perugia, Como of Rome. In deze gevallen is een Zwitserland vignet eveneens een absolute must.

Venetië of Triëst

Gaat de reis per auto naar Venetië of Triëst dan is een Zwitserland vignet niet nodig, dan is de meest logische route namelijk via Oostenrijk. In dit geval is een Oostenrijk vignet overigens wel een vereiste voor het gebruik van de Oostenrijkse Autobahn/snelweg.