Vignet Zwitserland

Op alle autosnelwegen in Zwitserland is een vignet verplicht, ook voor aanhangers en caravans. Er is slechts één soort vignet Zwitserland, een jaarvignet, dat geldig is van 1 december van het voorgaande jaar tot en met 31 januari van het volgende jaar.

Direct bestellen in onze webshop!

Voor welke voertuigen is het Zwitsers vignet verplicht?

De vignetplicht geldt voor alle motorvoertuigen en aanhangers met een maximaal toegestaan totaal gewicht van 3500 kilogram. Motorvoertuigen waarvan het maximaal toegestane totaal gewicht boven 3500 kilogram (vrachtwagens, bussen en zware campers) ligt, vallen onder een aparte heffing voor vrachtverkeer die kilometerafhankelijk is.

Zwitsers vignet voor aanhangers en voertuigen zonder voorruit

Aanhangwagens die door een personenwagen getrokken worden, zoals aanhangers en caravans, hebben een eigen vignet nodig, naast het vignet voor het trekkend voertuig. Voor aanhangwagens geldt ook dat het vignet op een goed bereikbare en niet verwisselbare plaats aangebracht moet worden.

Voor voertuigen zonder voorruit, zoals motorfietsen of bepaalde oldtimers, geldt dat het Zwitsers vignet op een goed toegankelijke en niet verwisselbare plaats moet worden aangebracht.

Correct aanbrengen van Zwitsers vignet

Het vignet dient onbeschadigd aan de binnenkant van de voorruit bevestigd te worden. Dit moet aan de linker rand van de voorruit of achter de binnenspiegel. Het Zwitsers vignet moet zo geplaatst worden dat het van de buitenkant goed leesbaar is, dus bijvoorbeeld niet achter een donkere strook in de ruit.

Het vignet moet direct op de ruit bevestigd worden, dus zonder gebruik van zuignappen, speciale folies, kleefstroken en zo voort. Wanneer het vignet niet direct bevestigd is, is het niet geldig.

Op het rondrijden zonder vignet, een beschadigd vignet of met een niet correct aangebracht vignet staat een boete van Sfr. 200 en de kosten van een nieuw vignet.

Voorwaarden vignetten

  • Er wordt geen restitutie verleend op reeds gebruikte vignetten
  • Vignet is ook geldig voor een motorfiets
  • Voor voertuigen boven de 3,5 ton is dit vignet niet geldig
  • Indien u met een caravan of aanhanger door Zwitserland rijdt heeft u een extra vignet nodig voor uw caravan of aanhanger.

Prijs Zwitsers Vignet

Een Zwitserland vignet kost €36,50. Vóór 17:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden. Direct nodig? Ze zijn ook bij ons aan de balie te verkrijgen! Kijk hier voor onze openingstijden.